Alliansen kommer att förlora 2010

…Det har många hävdat sedan maktskiftet 2010.

Men!

Man ska inte lita helhjärtat på opinionsundersökningar, utan det är på valdagen som vi vet vilka som kommer leda landet under nästa mandatperiod. Men det har skett drastiska förändringar i opinionen under en kort period och det går inte att undvika. Dom som har basunerat ut att alliansen är slutkörd, under dom två senaste åren, bör nog tänka om. Kanske även se saker och ting ur ett bredare perspektiv? Om kristdemokraterna vill få ett skjuts i opinionen så bör dom bredda sin familjepolitik till att omfatta alla familjer.

Nu försöker flera vänsterbloggar gå ut och skydda Mona Sahlin, genom att förklara att det är dom interna striderna som har skadat socialdemokratin. Dom har delvis rätt. Dom interna striderna inom socialdemokratin har visat att Mona Sahlin inte är redo att leda landet, om hon inte ens kan leda sitt parti.

Men vi ska inte glömma att partiet, i samma veva, har presenterat ett alternativ för svenska folket där dom vill höja skatterna för vanligt folk med 70 mrd kronor och återgå till en politik där allt annat är viktigare än att människor får stå på egna ben och försörja sig själva. Det här försöker diverse S-bloggare, undvika att diskutera och jag kan förstå dom.

Traditionell media:

Läs SvD – Störtdykning för socialdemokraterna.

Läs Aftonbladet – Lena Mellin: Så ska Mona Sahlin räddas.

Läs DN – Rödgrön förhandling körde fast.

Bloggar:

Dick Erixon – Socialdemokratins förlorade anseende.

Göran Pettersson – Sahlinbubblan punkterad.

Johan Ingerö – Det ekonomiska läget spelar alliansen i händerna.

Sofia Arkelsten – Hitta Sören.

”Two years left”

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen och Socialdemokraterna.

En reaktion på ”Alliansen kommer att förlora 2010

  1. Alliansens allra effektivaste och mest ihärdiga kampanjarbetare just nu, heter Vänsteralliansen. Med så mycket problem internt och mellan de tre vänsterpartierna, samt en partledare som har så dåligt stöd kommer Vänsteralliansen få det mycket svårt att hitta stöd hos väljarna. dessutom har de en tragist dålig timing!

    Men, vi ska inte ta ut något i förskott. I ärlighetens namn ligger vi just nu ungefär ett år fel i tiden. detta kaos och sviktande opinionsstöd, hade varit optimalt om det inträffat i september-oktober nästa år istället. Nu får vi bara hålla tummarna att de lyckas orka fortsätta käbbla internt inom den röd-gröna röran i 1-2 år till och med facit i hand är det väl högst sannolit? 😉

    Bra blog, Edvin. Keep it up!

    Med vänliga hälsningar,
    Little Miss Chatterbox

Lämna en kommentar