Men vilka reformer kan vi tänka oss se…

Nu har Anders Borg, Sven Otto Littorin och Christina Husmark Pehrsson skrivit i DN debatt om att det inte blir några stora reformer inom trygghetsförsäkringarna, under nästa mandatperiod ifall alliansen får fortsatt förtroende av svenska folket att leda landet. Det är positivt att väljarna och övriga allianspartier får besked.

Men det väcker frågan om vilka reformer som moderaterna kommer presentera. Jag hoppas på att det blir förändringar inom LAS och en rejäl sänkning av arbetsskatterna. Dock är jag orolig över att frågan om en obligatorisk A-kassa har blossat upp igen. Det är en onödig fråga där regeringen har mer att förlora, än att vinna på. Kasta sådana tankar i papperskorgen och fokusera på att minska trösklarna in på arbetsmarknaden.

Något som är negativt med debattartikeln, är att den är teknokratisk. Visst, det är viktigt att Anders Borg poänterar att han (som finansminister) tänker ta ansvar för dom offentliga finanserna. Men lite visioner skulle inte skada.

Läs DN debatt – Flykten från a-kassan kräver sänkta avgifter.

”Im up early”

// Edvin

Twingly, Intressant, Moderaterna och Alliansen.

Annonser

En reaktion på ”Men vilka reformer kan vi tänka oss se…

  1. ”En tydlig koppling mellan avgifterna till en a-kassa och sysselsättningen inom området bidrar till att parterna fäster större vikt vid sysselsättning och arbetslöshet när de förhandlar löner och villkor.”

    På min arbetplats finns det några akademiker i Unionens a-kassa och något färre akademiker i akademikernas a-kassa. Hur ska (m) kunna tydliggöra kopplingen mellan akademikernas a-kassa och området de verkar inom? Teknokrater kan vara jobbiga, men här har vi teknokrater utan lösningar, bara problem eller förlåt: möjligheter.

    ”Enligt vår uppfattning säkras detta mest effektivt genom att avgiften till a-kassan sänks, vilket kan ske utan att försäkringsmässigheten i systemet reduceras.”

    Bra. Gör det då! Ni har makten, och ni har redan använt den men då till motsatt ändamål, att pressa folk ut ur akassan. Trevligt att några hos er tycks ha bytt åsikt nu – så upp till bevis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s