Mamma och pappa, jultomten finns!

Mona Sahlin är årets jultomte!

Oppositionens roll är att opponera mot regeringens politik och komma med bättre förslag. Fast jag tycker lite synd om Mona Salin, eftersom att hon faller platt när hon försöker måla upp en bild av regeringen som oansvarig. Det blir dessutom ännu värre när hon kommer med förslag. Skattesänkningarna är inte ofinansierade. Ifall skattesänkningarna var ofinansierade skulle inte Anders Borg varit finansminister. Dessutom vet Mona Sahlin att skattesänkningarna inte har riktats, främst, till höginkomsttagare. Om så vore fallet, skulle Mona Sahlin inte accepterat steg ett och två av jobbskatteavdraget.

Tittar man på julklapparna hon vill dela ut så är många av dom dyra. Att hon vill öka statsbidragen till landets kommuner och landsting samt ha tillbaka 2006 års A-kassa är inget nytt. Men det är dyrt att hon vill ha ett extra barnbidrag och höja bostadstillägget för landets pensionärer men det är oansvarigt att hon vill använda SBAB till att frysa människors amorteringar under en viss tid. Det är farligt att hon vill pyssla med mer av samma skit som skapade krisen på världens alla finansmarknader. Men ingen bör egentligen bli förvånade över Mona Sahlins oansvariga förslag. Bland det första hon gjorde som partiledare var att presentera ett förslag om att plantera blommor i förorten för 15 mrd kronor.

Men jag håller med Mona Sahlin om en sak. Många av dem som förlorade jobbet under 1990-talskrisen kom inte tillbaka till arbetsmarknaden. Så får det aldrig bli igen. Därför är det viktigt att Mona Sahlin inte får ett mandat att pyssla med hennes utslagningspolitik. Jag vill inte tillbaka till en politik där hundratusentals människor sparkades ut i förtidspension och gömdes i olika återgärder, enbart för att Mona Sahlin ville putsa upp i statistiken.

Så var det med den saken.

Läs SvD Brännpunkt – Sverige behöver en räddningsplan

”Time for a new day”

// Edvin

Twingly, Intressant och Socialdemokraterna.

Annonser

4 reaktioner på ”Mamma och pappa, jultomten finns!

 1. Alam skriver:
  ”Men jag håller med Mona Sahlin om en sak. Många av dem som förlorade jobbet under 1990-talskrisen kom inte tillbaka till arbetsmarknaden. Så får det aldrig bli igen. Därför är det viktigt att Mona Sahlin inte får ett mandat att pyssla med hennes utslagningspolitik.”

  Men snälla Alam. Alliansen kommer inte skapa några jobb, inga förberedelser för jobb heller, utan de som inte får jobb eller är kreativa och skaffar sig jobb, dessa tänker alliansen sätta i socialbidrag och för socialbidraget får de jobb.
  Detta till vidriga löner.
  Jag tror inte du förstått det.
  Sossarna de vill ha bra socialförsäkringar som arbetarna själva inbetalr till, via arbetsgivaren samt avgifter.
  om jobben inte betalas så det är drägöligt leva på lönen då återstår utbildning och aktivitetsstödjobb.
  Dessa är bättre betalda än den variant alliansen tänkt sig.-
  Moderaterna främst de vill ha varianten ”hungriga vargar jagar bäst”
  Men vikket samhäle får vi då?
  Jag vill inte ha ett sådant samhälle.
  Dessutom Alam måste vi inse att många platsar inte på marknadsmässiga arbetsplatser. Dessa ska ges möjlighet till antingen förtidspension eller så ska de ha rätten till att få en åtgärdsanstälning eller ett ideéllt arbete.
  Lönen ska då även vara skälig.

  Du måste inse skillanaden Alam. Sossarna tänker sig en mänskligt human politik. Allainsen de nämner inte de arbetslös, Det enda jag hört är hu de med ord buntar ihop alla , sjuka, ålderspensionärer, de med sjukersättning, socialbidragstagare alla benäms de i utanförskap.
  De gör inget för dessa utan tror dessa ska fixa sin situation bara genom att inget göra.

  Inse det Alam.
  Du verkar vilket jag kritiserat dig förr, inte riktigt mogen att ha den vidsynthet som politik är.
  För att få insikt måste man tänka på människan, och sedan se på politiken. Sossarna är inte ”guds bästa barn” men de för en humanare politik med mindre klyftor och ett bättre leverne för de arbetslösa, ja även sjuka och de mes sjulkersättning-.
  Sedan ändras spelreglerna hela tiden och systemen hinner inte med.
  Läs det hela och tänk efter Alam. Moderatern de är för Storstadsborna och dess överhet, så enkelt är det bara.

 2. Bertil, skojar du, är du helt blind eller vilken verklighet lever du i?

  ”Men snälla Alam. Alliansen kommer inte skapa några jobb, inga förberedelser för jobb heller, utan de som inte får jobb eller är kreativa och skaffar sig jobb, dessa tänker alliansen sätta i socialbidrag och för socialbidraget får de jobb.
  Detta till vidriga löner.”

  Ursäkta men vad svamlar du om? Sedan alliansen tillträdde har Jobben ökat rekordartat. Lönerna har ökat och människor som jabbar har fått mycket mer i plånboken. Det du snackar om är rent nonsens. Har du fått kvarsittning på ABF?

  ”Sossarna de vill ha bra socialförsäkringar som arbetarna själva inbetalr till, via arbetsgivaren samt avgifter.
  om jobben inte betalas så det är drägöligt leva på lönen då återstår utbildning och aktivitetsstödjobb.
  Dessa är bättre betalda än den variant alliansen tänkt sig.”

  Här är du återigen ute och cyklar och svammlar helt osammanhängande. Du menar att det är bättre att ha en obegränsad a-kassa (vilket den inte är med S förslag) Du tycker det är bättre att folk som är fullt arbetsföra förtidspensioneras för att snygga till statistiken? Du tycker det är bättre att man hittar på en massa meningslösa kurser som inte leder någon vart, bara för att man vill gömma de arbetslösa? En förtidspensionär i (S) sverige fick 64% av lönen, A-kassan i (S) förslag är i stort sett detsamma som faktiskt finns nu, bortsett att efter 200 dagar, dvs nästan ett år, så sänks den med några %. Sossarna är INTE intresserade utav att människor ska kunna leva på sin lön, det har de bevisat under 70års styre. De är intresserade av att styra människor via bidrag. Läs på vad Sahlin föreslår. Bidrag, bidrag bidrag…inte ett endaste korn till att skapa förutsättningar att människor ska jobba och försörja sig själva. Vem tror du får betala dessa bidrag? Ja, inte är det sossepolitikerna i allafall.

  ”Dessutom Alam måste vi inse att många platsar inte på marknadsmässiga arbetsplatser. Dessa ska ges möjlighet till antingen förtidspension eller så ska de ha rätten till att få en åtgärdsanstälning eller ett ideéllt arbete.
  Lönen ska då även vara skälig.”

  Har inte du fattat att folk drar sig för att pröva att anställa en del pga av LAS, höga arbetsgivaravgifter och skatter? Sossarna har skapat ett system där man kan riskera hela företaget om man anställer fel person. Dessutom så vill inte sossarna att människorna ska göra det de kanske har fallenhet för eller är bäst på. Alla VILL inte gå på högskola, Alla KAN inte få jobb som civilekonomer eller genusvetare. Sossarna vill inte att någon ska lyckas och tjäna pengar det visar de tydligt när de ondgör sig och straffbeskattar alla som jobbar och tjänar lite över medel. Svensken är en av de fattigaste i västvärlden pga sossarna. Varför tror du att 50% av sveriges arbetsföra befolkning saknar sparande överhuvudtaget?

  ”Du måste inse skillanaden Alam. Sossarna tänker sig en mänskligt human politik. Allainsen de nämner inte de arbetslös, Det enda jag hört är hu de med ord buntar ihop alla , sjuka, ålderspensionärer, de med sjukersättning, socialbidragstagare alla benäms de i utanförskap.”

  Sossarna har inget mänskligt i kroppen eller knoppen alls. Arbetslösa i sossesverige ska gömmas undan i åtgärder precis som om de vore efterblivna. De ska tacka för allmosorna som sossarna vill pytsa ut till dem (av deras egna pengar) och sedan hålla tyst. En sosse är INTE human, en sosse är en ogin, jantelagstörstande egoist som vill leva på andra. En sosse hjälper ingen annan än sig själv, och så har det varit i många decennier nu.

  Du skriver så mycket dumheter, utan substans och fakta att man baxnar. Sätt dig i skolbänken eller klipp dig och skaffa ett jobb. Oavsett så är det dags att du vaknar upp från hjärntvätten som sossran har matat dig med.

 3. Inferno skriver:
  ”Du skriver så mycket dumheter, utan substans och fakta att man baxnar. Sätt dig i skolbänken eller klipp dig och skaffa ett jobb. Oavsett så är det dags att du vaknar upp från hjärntvätten som sossran har matat dig med.”

  Sedan tidigare är det väl känt att högern är farlig , lögnaktig och mycket oresonlig och tar inga hänsyn för att vinna makt.
  Jag är både klippt och skolad. jag har jobbat nära 50 år och aldrig varit arbetslös, men ser samhällets förfall i.o.m alliansen. Du är helt enkelt dum och inte trovärdig,
  du ger ingen info alls eller motsägande faktasvar om min
  idelogiska tro.
  Jag tänker inte alls angripa dig personligen,. Men du verkar faktisk mycket okunnig, Alam har jag sedan tidigare också ansett okunning med en snäv ”världsbild”. Han har även godkänt det och svarat att han lär sig så gott han kan. Vilket vara ett mycket bra svar.

  Egentligen ska man inte svara på sådant inlägg som du skrev.
  Du har ingen koll.

  Det kommer ske tragiska saker i Sverige nu när Alliansen förstört a-kassan och sjukförsäkringen,
  Detta när aktieägare tömt främst storföretagen på deras vinstpengar och dessa företag inte har pengar till inveterngar och konkurenskraften därmed minskar.
  Nu skriker man efter att staten ska rädda företagen.

  Du verkar inte heller förstå att a-kassa sjukförsäkring är
  nåt som är viktigt när företagen avskedar och dessa socialsystem håller uppe handeln så att spiralen ner med fler arbetslösa får en slags stopp.

  Nivån på a-kassan kan ifrågasättas, det kan tvistas om.
  Jag anser den bör vara 80% ett helt år så folk hinner ställa om sig.
  två månader är för kort tid och ställer många i en situation som knäcker dem men som gynnar andra i.o.m klipp kan göras. Jag tror att en bra a-kassa ger stabilitet i samhället via handel och att folk vågar.

  Jag tror även på utbildningar och åtgärder när folk är arbetslösa.Utbildning är självklart bra i lågkonjuktur för att öka kompetens när jobben kommer.
  Det ger dessutom möjligheten för mindre utbildade att få en chans till förkovring.

  Åtgärdsjobb är också bra, det ger många en syssla och ger kommuner stat hjälp med mycket.
  många företag har skapats via ALU -jobben, detta genom att många fått hjälp med stöd vid start av ALU-jobbare.
  Främst inom turismen har mycket positivt skett.

  Alliansen de har i stort sett stoppat alla utbildningar, stoppat åtgärdsjobb, men man tillåter jobbgarantin där unga tvingas sitta på arbetsförmedling för att söka omöjliga jobb,Sådant ser jag som meningslöst. Jobb kan sökas ändå
  inte bli en slags förvaring på arbetsförmedlingar.

  Sjukförsäkringslagen: Ja den finns mycket att säga om.
  men inlägget blir så lång. Jag säger bara där blir det kaos på sikt.
  oerhört tragiska saker sker redan, Dp sjuka tvingas tillbaka till jobben för fort och därmed dör eller blir ännu sjukare.
  Jag känner ett fall, där det innbar döden på grund av att
  denne inte hunnit hämta sig efter en hjärtinfarkt, njurstopp och sockersjuka.
  Det är dessutom anmält.
  Så jag tror även du ”Inferno” bör lära dig meroch inte se saker med laserblick.

  Jag tror på en arbetsmarknad där både statliga företag och privata finns, Det måste finnas alternativ när arbetslösheten skenar iväg.
  Om folket inte får framtidstro har bra sociala skydd. Då ter sig arbete för många meningslöst.
  Vad löns det jobba tänker många unga om du får jobb sex månader med lön skatteavdrag för att sedan kastats ut i kylan.Då är det lika bra ge upp direkt och inte dra på sig ett beroende av materiella ting.
  Det måste vara en balans i allt så även gällande sociala skydd.
  Inegn vill köra en bil oförsäkrad, de vill ha ett skydd på bilen annars kan de lika gärna cykla.

  Tack för ditt svar. Och jag hoppas du lär dig en humanare debatteknik.

  Som sagt lär dig hur Alliansen försämrat och kolla socialförsäkringarna och även hur folk drabbas, när de hamnar i nöd.

 4. Till Inferno.
  Det finns oerhört mycket att säga om ditt inlägg. Det är så mycket du inte förstår.
  För det första socialförsäkringarna är inget bidrag, det är det arbetarna själva inbetalat som försäkring om de råkar i nöd.
  Sjukdom , arbetslöshet,
  bidrag är nåt som ex: flyktingar får eller det det som ges till företag.
  d.v.s man har inte lagt in det i sin lön.

  du skriver: ”Vem tror du får betala dessa bidrag? Ja, inte är det sossepolitikerna i allafall.”

  Det är ingen som betalr dem, det är en gemensam skatt som är en välfärdsförsäkring.
  Däremot vem jobbar in räntan åt förmögna tänk på det.
  jag brukar ta som ex: en som har 3 miljoner i förmögenet
  och får 4% ränta får lika mycket i många fall i ”bidrag” som en som uppbär a-kassa, sjukpenning, sjukersättning, garantipension.Och för denna summa behöver de inte göra den minsta motprestation.
  De som däremot jobbar in räntan är alla löntagare.

  Så du har blivit hjärntvättad av borgelig propaganda
  a-kassa är inget bidrag, sjukpenning är inget bidrag sjukersättning är inget bidrag. Det är försäkringar som vi gemensamt inbetalar till. Ja det dras t.o.m från
  de som har dessa ersättningar och de får t.o.m betala högre skatt för samma inkosmt till. bl.a dessa system.

  Jag tror du behöver lära dig en del.
  Gällande företag så behöver vi både stora och framförallt småföretag.Det trista är att ägarna i framförallt storförtag har tappat focuset.
  När vinster som ex, nu den senaste tiden från ca: 2003 då har aktieägarna tömt företagen på vinster struntar i framtiden för företaget. Detta beror på datoriseringen och den s´nabba takt folk byter fot hos företag. D.v.s man tar vinsten och sticker.
  Boliden där stack Bennet vid 100 kr VD Johansson vid ca: 150 kr nu är Boliden värd 15-20 kr och bolaget är tämt på pengar. De pengar som skulle använts till investerningar är borta och investeringarna är nu förvandlade till dyra lån.

  Så Inferno du har säkert nått att lära mig, men jag har mycket att lära dig gällande socialpolitik. m.m
  så även till Alam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s