Alliansen gör inte samma misstag

Alliansregeringens tillägg till budgeten är bra och stärker förutsättningarna för att morgondagens ekonomi ska växa fram. Något som jag är glad över är att regeringen inte föll tillbaka och blev budgetpopulister och införde ett extra barnbidrag. Det vore oansvarigt och väldigt farligt. Att sitta i opposition medför en del bekväma fördelar, som att man exempelvis kan sätta igång sedelpressen. Det är vad Mona Sahlin har gjort under den senaste tiden. Dag efter dag har Mona Sahlin kommit med flera utspel om miljarder hit och miljarder dit, utan att ens tänka på konsekvenserna. Det verkar som att hon heller inte vet om att pengar inte växer i träd.

Dessutom gör alliansen inte samma misstag som Mona Sahlin gjorde under 1990- talet. Istället för att stämpla människor ut i förtidspension och gömma ungdomar i diverse AMS-trams som Mona Sahlin gjorde under 90- talet, enbart för att putsa på arbetslöshetsstatistiken, så lägger alliansen vikten på att få tillbaka fler människor in på arbetsmarknaden.

Jag är även väldigt glad att Fredrik Reinfeldt röt till mot Mona Sahlin och klargjorde att han inte tänkte gambla med svenska folkets pensionspengar, genom att använda AP-fonderna till att köpa upp Volvo eller Saab. Mona Sahlin var även väldigt barnslig i gårdagens utfrågningar i riksdagen, något som bland annat Johan Ingerö har skrivit uppmärksammat.

Nu hoppas jag på att arbetsmarknadens parter kan komma fram till något vettigt i deras förhandlingar om ett nytt huvudavtal. Parterna på arbetsmarknaden har ett stort ansvar för att öka möjligheterna för människor att komma tillbaka in på arbetsmarknaden. Som det ser ut just nu är LO och Wanja-Lundby Wedin den enda bromsklossen.

Läs SvD – Miljarder i jobbsatsning.

Läs SvD ledarbloggen – Arbetslinjen regerar även i kristid.

”Im pleased”

// Edvin

Twingly och Intressant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s