Mitt i prick!

Det kan verka farligt lockande att ta efter Göran Persson: låta sjukskrivningstalen rusa och skryta med låga arbetslöshetssiffror. Men regeringen håller emot, och det är rätt. Det inhumana är att låta arbetsföra personer gå sjukskrivna, så att de utvecklar en sjukidentitet och drabbas av sjukskrivningsskador. Det är också grymt mot de verkligt sjuka att låta sjukförsäkringen bli en arbetsmarknadspolitisk åtgärd. De drabbas då av allmänhetens misstro mot alla ”fusksjuka”, och av de sänkningar av ersättningarna som blir nödvändiga när krisrelaterad arbetslöshet ska gömmas i sjukförsäkringen.

 

Corren har skrivit en bra ledare om dom nya reglerna för sjukförsäkringen.

Läs Corren – Det verkligt inhumana.

Tipstack: Erixon.

”Time for some studies”

// Edvin

Twingly och Intressant.

Annonser

4 reaktioner på ”Mitt i prick!

 1. 1 september:

  Förvirrade medlemmar har hört av sig och undrat varför material har försvunnit och beskrivningen av gruppen förändrats radikalt.

  Förklaringen ligger i att Edvid Alam, ersättare i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna, på något sätt lyckades få kontroll över de administrativa rättigheterna över gruppen under delar av måndagen den 1 september. Under sin tid som administratör raderade han bland annat länkar som medlemmarna postat. Alam har inte svarat på om han har sparat materialet på något sätt och om gruppen kan återställas.

  Hur förklarar du det ditt vidriga svin?

 2. ”Mini” att gå på personligt på internet är bara ett bevis på osäkerhet.

 3. Det är först när folk blir sjuka som de upptäcker hur inhuman rehabkedjan är.
  Det är inte vård eller rehabiliterning det handlar om utan att avstänga den sjuke från ersättning så fort som möjligt låta den sjuke sedan bli arbetssökande.
  Många sparkas idag från jobben efter 6 mån.
  Och sjuka får de ej heller vara men arbetslös och kanske utan a-kassa.
  Nä Sjukpensionering som sossarna gjorde var bättre många människor överlever i.o.m det. Men nu som det blivit så betalas inte pengar ut i tid från f-kassan man avstänger gamla mycket sjuka människor som inte har den minsta chans på arbetsmarknaden.

  De Göran förtidspensionerade har även än idag rätt att arbeta eller återgå till jobb om de blivit friska.

  Det skulle skapats ett system som sossarna hade men med statliga arbetsplatser så folk kunnat antigen förtidspensionerats eller fått jobb i statlig verksamhet typ Samhall.
  Därifrån skulle de sedan fått möjlighet söka jobb vidare. Eller att arbetsgivare fått hämta folk därifrån.

  Det handlar om att folk ska få möjlighet må bättre.
  Därmed ska inte sjukpensionering uteslutas.
  Men få vill bli sjukpensionerade om de har kraft att jobba.

  Nä allt blir fel med alliansen det handlar bara om att skapa pengar så skattesänkningar riktat till de som redan har det bra eller hyfsat. ju mer du har i lön ju mer vill man ge i skattesänkning.
  Moderaterna är ett parti för rika och för klassklyftor.
  Så är det bara.

 4. http://www.folkbladet.nu/?p=133268

  ”Men antalet unga 16–29-åringar som förtidspensioneras fortsätter att öka! Varken incitament, krav på motprestation, piskor eller morötter har hjälpt den gruppen.
  Ett stort glapp i hela resonemanget kring arbetslinjen är att arbetsgivarna har ställts offside i debatten. Vilka möjligheter/vilja har de att anställa människor som går på kryckor?”

  Edvin du har ingen koll på hur sjukförsäkring funkar, du har ingen koll på hur a-kassan funkar heller. Du har överhuvudtaget ingen koll på hur socialförsäkringssystemet funkar.
  Här betalar arbetarklassen en himla massa skatt medlemsavgifter för att ha ett skydd vid arbetslöshet .
  Då de råkar i nöd är allt ett enda hälvete.
  Detta för att moderatalliansen tagit pengarna och gett det till dem som har mest ju mer du har ju mer skattesänkningar får de.
  I gengäld sitter det en massa typer på myndigheterna som uppbär lön för att djävlas med folk.
  Göran P-s politik var mera human. De som orkkade jobba pensionerades inte och de som var arbetslösa hade en fungerande a-kassa.

  Släng ut alliansen de för en roffarpolitik och en empatilös politik. Edvin kanske ser det en dag då han blir sjuk eller ska ha sin pension. Alliansen har förstört den Svenska välfärden så enkelt är det,Men gett en välfärd till överklassen som är helt enkelt empatilös
  Men han kanske tillhör överklass så han inte behöver bry sig. glider fram genom livet och hånar hemlösa och sämre bemedlade.
  Nä jag tror inte det om Edvin.Men han saknar en himla massa insikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s