Sollentuna ligger i framkant!

Ser att Centerpartiet har gjort ett skolpolitiskt utspel om att införa treterminssystem i grundskolan. Det är positivit att Centerpartiet bidrar till att Alliansen har en aktiv skolpolitisk diskussion. Men man kan säga att förslaget är gammalt skåpmat i Sverige 😉

Rudbeck, valfrihetens gymnasium, i Sollentuna har redan ett treterminssystem. Så, egentligen finns det ju inga stora hinder för att fler skolor ska införa ett treterminssystem utan det beror ju på hur politiker i kommunerna agerar.

Det är bra att den skolpolitiska debatten inom Alliansen inte har stannat av. Det finns fortfarande mycket kvar att göra och det behövs krafter, som försvarar skolornas möjlighet att styra över hur undervisningen ska utformas 🙂

Läs SvD – C-grupp vill ha tre terminer.

Läs SvD – Tummen ner från LR.

”We are good”

// Edvin

Twingly och Intressant.

Annonser

En reaktion på ”Sollentuna ligger i framkant!

  1. Nämen, nämen – Rudbeck har tre perioder, inte tre terminer. De två terminerna är fördelade på tre perioder. Skolan har lika långt sommarlov mm som andra skolor.

    Att fördela terminerna på tre perioder är inte så vanligt, men det finns på fler ställen än Sollentuna. Betydligt vanligare är dock att fördela schemablocken i fyra perioder à 8 veckor.

    Men något treterminssystem är det inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s