Mona Sahlin vill kasta ”ansvaret” på svenska folket

Efter alla populistiska förslag, som kostar flera miljarder att förverkliga, har Mona Sahlin och Thomas Östros nu kommit på ett sätt att finansiera 0.00000000000056 procent av deras ”förslag” som dom har presenterat sedan hösten. Dom vill återinföra en ny typ av förmögenhetsskatt, höja skatten för dom som tjänar omkring en miljon men dom är inte rädda för att höja skatten för landets låg- och medelinkomsttagare. Hur dom ska finansiera helheten vet ingen men jag antar att dom kommer göra som sin vän, Gordon Brown, nämligen låna pengar och skuldsätta svenska folket.

Det ska bli intressant att läsa Socialdemokraternas budgetmotion. När jag läste den förra året så såg jag snabbt att Socialdemokraternas skattesänkning till pensionärerna i själva verket var en skattehöjning för dom allra flesta, i kontrast med Alliansens förslag. Dom hade inte heller något emot att höja brytpunkten för när människor började betala statlig skatt. Det fanns en del godbitar i deras budgetmotion helt enkelt som gick emot det dom skrev i diverse debattartiklar. Därför ska det bli intressant att se vilka godbitar som står i kontrast med det dom sänder ut för signaler till svenska folket.

Faktum är att Mona Sahlin och Thomas Östros är under väldigt mycket press. Under hösten har dom presenterat förslag efter förslag efter förslag efter förslag och nu måste dom hosta upp pengarna. Men att kasta ansvaret på svenska folket, bara för att dom inte har ryggrad nog att hushålla med skattebetalarnas pengar, är inte en tillräckligt god anledning.

Läs DN debatt – Inför ny förmögenhetsskatt och höj inkomstskatterna.

”It’s Friiiiiiiiiiday”

// Edvin

Twingly och Intressant.

2 reaktioner på ”Mona Sahlin vill kasta ”ansvaret” på svenska folket

 1. Självklart är det bra höja skatter för de med värdefulla hus och som har låg skatt. samma gällande höga inkosmter.
  Vad är det för fel i det.

  För mig får de gärna höja skatten till 100% på alla
  som har en lön över säg 40 000.
  Sedan borde arbetarna stanna hemma och låta landet stanna en par veckor. Låt det gå snabbt åt helsike istället för dra up på det hela.

  Höjd skatt är bra, ju mer ju bättre

 2. Bertil har tydligen ingen förståelse för äganderätt. Det du föreslår är rent kriminellt.
  Jag har själv finanskris den här månaden och behöver balansera budgeten.
  Jag kommer gärna över till dig och tömmer din lägenhet på det som är värdefullt. Att ditt bankonto är mitt är ju en självklarhet, när äganderätten inte existerar.
  Men du är i gott sällskap; Mona Sahlin kunde själv inte skilja på sina och statens pengar under toblerone-affären på 90-talet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s