Jag vill inte vara en glädjedödare…

…Men nu när alla håller på att partaja loss över att Moderaterna har gått om Socialdemokraterna i EN MÄTNING, så bör man tänka på att Centerpartiet, Kristdemokraterna och Folkpartiet inte har fått en turboeffekt uppåt i opinionen. Om det vore val idag, enligt Demoskops mätning, skulle samtliga Allianspartier sitta i opposition. Bara så att ni vet.

Jag tror att Allianspartierna har diskuterat hur man ska skapa en turboeffekt uppåt i opinionen för Centerpartiet, Kristdemokraterna och Folkpartiet. Så det är nog inga problem på den fronten. Men ett förslag som jag inte gillar är idén om att bilda en valallians. Det är en kosmetisk quickfix som inte löser frågan om hur man kan skapa en turboeffekt uppåt i opinionen. Jag tror snarare mer på idén om portföljbyte inför valet 2010 och att partierna vågar presentera förslag inför diverse förhandlingar. Speaking of arbetsgrupperna, det har varit lite tyst kring dom sedan man lanserade dom i höstas…

Well. Visst kan vi vara glada över att Moderaterna får 35,5 procent. Men det är en mätning och valet avgörs på valdagen!

När det gäller Socialdemokraternas ras i opinionen så är svaret enkelt; Ingen litar på Mona Sahlin och Thomas Östros när dom lovar allt åt alla, dessutom har väl folk märkt av Socialdemokraterna, som helhet, är ett opålitligt parti som flipp-floppar varje dag.

Läs DN – Alliansen större än oppositionen.

Läs Expressen – Nu är Reinfeldt störst.

Läs SvD – Alliansen större än oppositionen.

Läs PJ – M större än S: Se nu till att bilda borgerlig valallians!

”Toodles”

// Edvin

Twingly och Intressant.

Annonser

5 reaktioner på ”Jag vill inte vara en glädjedödare…

  1. VARNING! LO-toppen börjar bli deperat nu, när de ser sin plats i smöret och sina sinekurer och förmåner hotade. Det har Wanja visat genom att försöka tysta Aftonbladet kritiska skribenter. Hon kommer inte att tveka att använda sitt inflytande för att begagna sin styrelsepost i AMF för att öva påtryckningar på kritiskt försäkringstagare i AMF; dem har hon ekopnomisk hållhake på. Sådan är uppkomlingsmentaliteten! Det gäller att vara vaken och passa tåget. Man gör i eget intresse MYCKET klokt att lämna AMF till förmån för ett annat försäkringsbolag. Dessa sovjetmänniskor utgör en samhällsfara! Det kan inga pussar i världen dölja. Pass upp, alltså!

  2. Jag tycker du slår in öppna dörrar genom att säga att du inte vill vara någon glädjedödare. Jag har inte läst en enda borgerlig bloggare som inte tagit upp de orosmomenten som du tar upp. Vi är inte godtrogna.

  3. Ping: Fredrik den Store « Joakim Hörsing

  4. ”Om det vore val idag, enligt Demoskops mätning, skulle samtliga Allianspartier sitta i opposition. Bara så att ni vet.”

    Nja, om det vore val idag med det resultatet så skulle M, Fp och C bilda regering med stöd av SD.

  5. Jag hade missat att även C låg under riksdagsgränsen i mätningen. Så jag tar tillbaka ovanstående kommentar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s