Only in Israel

Sverige knep en finalplats i årets Eurovision song contest! Malena gjorde en superinsats, trots att ljudtekniken var dålig.

Israel har, enligt mig, skickat årets bästa bidrag. Coolt att en israelier och en palestinier kan stå på samma scen och sjunga om fred. Tror dessvärre inte att vi skulle se något liknande ifall något av arabstaterna var med i tävlingen.

Läs DN – Malena till final.

”Good night”

// Edvin

Twingly och Intressant.

Annonser

En reaktion på ”Only in Israel

  1. Hmm, jag tycker att Israel har ett av årets allra sämsta bidrag och de förtjänade inte alls att gå vidare. En otroligt svag och intetsägande låt som bara står och stampar utan att leda någonstans. Visst är det trevligt att de sjunger om fred, men de kan väl åtminstone börja med att göra en tolerabel låt att utgå ifrån.

    Apropå din kommentar om arabstaterna, som ett passande sammanträffande så är en av mina favoritlåtar just nu en arabiskt influerad låt med fredsbudskap; ”Bullet” av Shiva in Exile: http://www.youtube.com/watch?v=TK9OGJGrb6s. Musiken är kraftfull, dynamisk och atmosfärisk och texten är en mycket berörande dikt skriven utifrån faktiska krigsupplevelser. Så ska en bra fredslåt göras; lyssna och lär, Israel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s