No shit Sherlock!

När det har funnits en skolpolitik som har lagt tid och energi för att dölja kunskapsbristerna i den svenska skolan, så är det inte konstigt att många inte klarar av kraven i den högre utbildningen. Många har slussats igenom den svenska skolan utan att få hjälp, stöd och uppmuntran för att bli bättre och det har bidragit till att många har blivit utslagna och trötta. Under den här mandatperioden har det skett en del förändringar (courtesey av alliansregeringen) men jobbet är inte slutfört.

När det gäller innehållet i en del av utbildningarna, tycker jag att många böcker är fyllda av nonsens. Ordbajs rättare sagt. Saker som inte är relevanta för eleverna. Dessutom finns det föreläsare som inte är duktiga pedagoger och som misslyckas med att engagera studenterna att ha ett driv för att bli bättre. Så det handlar inte bara om att elever har ”kunskapsbrister”, det handlar även om att föreläsarna ska bli bättre på att föreläsa.

För min del har det tagit flera månader att förstå hur jag ska plugga på bästa möjliga sätt inför tentorna och hur informationen ska sitta i ryggmärgen. Förhoppningsvis går det bra imorgon när jag har vårens sista tenta!

Läs SvD – Unga klarar inte högskolekrav.

”Good night”

// Edvin

Twingly och Intressant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s