Komvux som arbetsmarknadspolitisk åtgärd? Njaa…

Nu har även Aftonbladet uppmärksammat Socialdemokraternas hyckleri i frågan om Komvux. Marie Granlund försöker slingra sig undan men misslyckas. Elever som har fått godkänt i kurserna har fortfarande en möjlighet att tentera upp deras betyg, men inte på Komvux. Det är förändringen!

Marie Granlund lyfter upp även frågan om att öka antalet platser eftersom att ungdomsarbetslösheten har ökat under den senaste tiden. Det kan låta som en god idé men i realiteten är det mer eller mindre ett populistiskt slag i luften. Innan maktskiftet så fanns det många platser på komvux och tittar man på statistiken för den svenska ungdomsarbetslösheten (innan maktskiftet) så var den på samma skyhöga nivå under högkonjunkturen 2006 som den är under lågkonjunturen 2009.

När det gäller ungdomsarbetslösheten, har alliansregeringen genomfört  reformer inom utbildningspolitiken som kommer minska trösklarna, för ungdomar, att komma in på arbetsmarknaden. Alliasregeringen har höjt statusen för yrkesutbildningarna, infört lärlingsutbildningar och öppnat upp möjligheter för näringsliv och skola att samarbeta. Men det finns fortfarande en reform att genomföra och det är att skrota tur- och ordningsreglerna på den svenska arbetsmarknaden. Fast det går inte att genomföra reformen i dagsläget eftersom att Alliansen inte har fått ett sådant mandat av svenska folket.

Läs Aftonbladet – S ville stoppa uppläsningen.

”What am I going to do now”

// Edvin

Twingly och Intressant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s