En ärlig bild av utmaningarna

Idag släpper ESO (Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi) rapporten ”Den långsiktiga finansieringen- välfärdspolitikens klimatfråga”. Rapporten finns inte på deras hemsida ännu, men jag antar att den kommer publiceras under dagen. Per Borg har skrivit en bra debattartikel som förhoppningsvis kommer öka idédebatten inom dom politiska partierna om hur framtidens välfärd ska vara finansierad och organiserad. 

Välfärdens finansiella utmaningar är inte nya, tvärtom har dom varit en realitet för många kommunpolitiker runtom i Sverige under flera årtionden. Oavsett konjunktur har många lokalpolitiker, runtom i Sverige, suttit och funderat över hur man kan förbättra kvalitén och samtidigt effektivisera resursanvändningen. Det stora problemet har och är att nationella politiker har inte gett ett stort andrum för lokala politikerna att hitta olika finansieringsmodeller.

Och det är därför jag gillar Per Borgs debattartikel! Han lyfter på varenda sten när han radar upp dom olika finansieringsmodellerna för att möta välfärdens utmaningar. Det är allt ifrån skattehöjningar till privata lösningar. Jag tror att rapporten kommer ge mig lite av en positiv chock när läser igenom den.

Läs DN Debatt – Vi måste själva betala en del av välfärden.

”Good night”

// Edvin

Twingly och Intressant.

Annonser

2 reaktioner på ”En ärlig bild av utmaningarna

  1. Ping: Gamla lösningar fixar inte framtidens utmaningar « Kent Persson (m) blogg

  2. Jag har betalt skatt på precis allt i detta land under mer än trettiofem års arbetande och inte fått tillbaka något på långt när för dessa inbetalda skattepengar.Ta mig fan ett rent spel för galleriet där det oavsett hög eller lågkonjuktur bara höjs mer och mer på medborgarnas skattetryck.Jo det är ju klart , ett gäng invandrare har jag väl sponsrat under årens lopp med dessa skattepengar så att de enligt dessa höga herrar och damer i olika regeringar kan fortsätta vara utan arbete fångade i sina lägenheter som det nu tycks fungera i detta land där folk vart fjärde år fortfarande finner sig att bli totalblåsta av dessa regeringar så fort det är valdags med nya suveräna vallöften.FY FAN RENT UT SAGT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s