För kunskap, arbete och företagande!

Åh! Helt underbart att vakna upp till dagens stora debattartikel i Brännpunkt. Sverige behöver ett skattesystem som främjar kunskap, arbete och företagande. Den ”historiska” skattereformen från 1991 kom av sig efter några år, när den dåvarande Socialdemokratiska regeringen införde den ”temporära” skatten på utbildning (värnskatten).

Dessutom har politiker och tjänstemän försökt hitta sätt för att lappa skattesystemet, vilket har bidragit till ett allt mer komplicerat system som förvirrar medborgarna. Man ska heller inte glömma draget då man finansierar vissa skattesänkningar genom att höja andra skatter. Därför håller jag med Urban Bäckström m.fl. att skattesystemet måste bli tydligare, enklare och mer transparent.

Dagens debattartikel går hand i hand med gårdagens debattartikel om värlfärdens framtid. Vill man förbättra välfärdstjänsterna, ja då behövs det ett skattesystem som främjar finansieringen; nämligen företagande och arbete. För det är inte politiker i riksdagen som har skapat den svenska välfärden. Utan det är hårt arbetande och starka människor.

Läs SvD Brännpunkt – Dags för en ny skattereform.

Läs – Krohn.

”Hard work work”

// Edvin

Twingly och Intressant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s