Björklund öppnar nya dörrar!

En bidragande orsak till den höga ungdomsarbetslösheten i Sverige, är att klyftan mellan arbetsmarknad och skola har varit större än i andra EU-länder. Därför är det positivt att Alliansregeringen har startat en utredning för att komplettera lärlingssystemet i gymnasieskolan med så kallade lärlingsanställningar. Utredaren, Irene Wennemo, ska vara klar den 30 december 2009 och därefter kommer Alliansen förhoppningsvis lämna fram en proposition.

Att införa lärlingsanställningar och samtidigt avskaffa förbudet för elever att uppehålla en anställning, kommer bidra till att en stor grupp ungdomar får möjligheter att samla på sig kunskaper och arbetslivserfarenhet. Klyftan mellan skola och arbetsmarknaden blir således mindre och det kommer bli enklare för unga människor att få en fot in på arbetsmarknaden. Den som hävdar att Alliansregeringen är handlingsförlamad och passiv blir nu återigen motbevisad.

Mitt tips till Jan Björklund är att ta tillfället i akt och slå på ljusen och högtalarna. Visa att Alliansens skolpolitik bidrar till att minska trösklarna för ungdomar att få in en fot på arbetsmarknaden.

Läs SvD – Ungdomar ska kunna bli lärlingsanställda.

Läs SvD ledare – Självklart lärlingsanställning.

”Have a nice day”

// Edvin

Twingly och Intressant.

En reaktion på ”Björklund öppnar nya dörrar!

  1. Pingback: Bra jobbat Alliansfritt Sverige! « Edvin Ala(m) 3.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s