Tankar om partistämman!

Nu är jag helt utvilad från Moderaternas partistämma! Anledningen till att jag inte skrev något på bloggen under tiden var för att jag suger på att blogga i realtid. Ni som har Facebook fick dock möjlighet att veta vad som hände. Det var en mycket bra partistämma, där fokus låg på innehåll istället för innehållslös plakatpolitik i samtliga politiska frågor. Dock var det synd att stämman valde ”någonannanismen”-linjen i LAS-frågan, men det här är knappast sista gången frågan diskuteras på en Moderat partistämma. Vi får se vart Alliansen landar i frågan, när vi presenterar det gemensamma valmanifestet. Stor credd till alla MUF-ombud som var i talarstolen och briljerade. Ni gjorde inte det lätt för många partiombud och skrämt upp en del kommunalråd om kommunalrådsplatserna (blink). Jag blev imponerad och inspirerad av att träffa Moderater från hela Sverige, som diskuterade om hur dom har arbetat under mandatperioden för att förbättra kvalitén i verksamheterna och hur man har ökat graden av frihet i människors vardag. I Stockholm stad och län har vi kommit långt men det finns även en del platser runtom i landet som har kommit längre i en del avseenden. Dessutom är det alltid roligt att få lära känna nya vänner.

När det kommer till Fredrik Reinfeldts inledningstal och avslutningstal tycker jag att talen var bra. Till skillnad från en del bloggare, ledarskribenter och journalister (som  var ute och letade efter fika) tycker jag att inledningstalet var ovanligt ideologiskt. Det var inte ”sossigt” och Fredrik Reinfeldt försöker inte bli en ny Erlander. Fredrik Reinfeldt pratade mycket om människors frihet (och frihet i allmänhet), få valuta av varje skattekrona i verksamheterna och vikten av en stark rättsstat. Om det är sossigt, tänker jag börja nypa mig själv. Dock var han ärlig och sa att en del av Socialdemokraternas politik inte var så dålig som en del borgerliga oppponenter har hävdat under historiens gång. I vissa delar under inledningstalet hakade han upp sig på en del ord och var ganska stel, men det beror nog på att talet var skrivet. Fredrik Reinfeldt är som bäst och roligast när han får, som under avslutningstalet, utrymme att improvisera. Jag blev även glad över att Fredrik Reinfeldt fokuserade på Moderaterna och vårt politiska arbete, istället för att slösa bort tid att prata om den rödgröna trekanten.

Klubban har fallit. Nu har partistämman lagt grunden för Moderaternas politik inför valrörelsen 2010. Helheten ser bra ut och nu blir det fler samtal med övriga Allianspartier om valrörelsen 2010. Vi är peppade att arbeta stenhård med att få förtroende av väljarna att driva vår politik runtom i kommuner, landsting och i Sveriges riksdag. Ett stort tack till MUF och Moderaterna i Västmanland för en mycket bra, organiserad, partistämma!

Läs mer om Moderaternas partistämma

Kent Persson – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Mats Gerdau – 12

Twitter- Marb09

MUF – 1, 2, 3, 4, 5

”Have a nice day”

// Edvin

Twingly och Intressant.


Annonser

2 reaktioner på ”Tankar om partistämman!

 1. nu vinner vi valet aliansen. Vad är valet en slö oppstion

 2. Den så kallade moderata stämman är en deppig tillställning för oss socialkonservativa och liberaler. Under smygsossen Reinfeldt har partiets själ gått förlorad. Partiprogrammet är bara tomt prat utan förankring i verkligheten, ungefär som 1809 års regeringsform var när vår konung uppsteg på tronen.

  Reinfeldt har
  1. Medverkat till att slakta försvaret
  2. Medverkat till att göra polisen tandlös
  3. Bibehåller skatten på fastigheter (har bara bytt namn till avgift och delvis flyttats över till försäljningstillfället. Summan är konstant)
  4. Underlättar inte företagandet
  5. Han låter statsskulden skena iväg med kallar det negativt statsfinansiellt sparande.
  6. Han bibehåller fackets makt.
  7. Han bibehåller världens högsta skattetryck och genomför bara symboliska justeringar, som ofta balanseras av andra höjningar som inte syns lika mycket.

  Karln är kort och gott en smygsosse av värsta sort. Företagare är förbannade och riktiga moderater är förbannade. Men politiker för vilken politik är inkomst kan väl hora för vilken ideologi som helst bara den ger klöver.

  Det är bara att hoppas att ungmoderaterna sätter stopp för sossarna i partiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s