Ta ansvar Anders Lago!

Stockholms Handelskammare har släppt en mycket intressant rapport som visar att Stockholmsregionen betalar in miljardbelopp, varje år till utjämningssystemet. Bara i år räknar Handelskammaren att Stockholmarna kommer betala omkring 14 miljarder kronor netto till utjämningssystemet. Jag tycker att det borde finnas ett system som stöttar kommuner och landsting runtom i Sverige, men dagens system måste förändras i grunden så att Stockholmsregionen inte betalar miljardbelopp  i böter till mindre välskötta kommuner och landsting. Låt staten ta över hela ansvaret istället för att skjuta det på kommuner och landsting.

Kommunalrådet från Södertälje, Anders Lago har uttalat sig i frågan och är kritiskt till att Danderyd och Täby vill avskaffa det nuvarande systemet. Det enda som Anders Lago bör vara kritisk mot är sin egen misslyckade politik i Södertälje, istället för att skylla på antalet flyktingar och invandrare som bor i Södertälje. Det är kanske dags för Anders Lago att sluta klaga och bedriva en politik som faktiskt gör skillnad. Bara ett tips. Jag kan även skriva liknande saker om Socialdemokraternas två skyltfönster, Göteborg och Malmö.

BTW – Det är en myt att myndigheterna gynnar Stockholm

Läs DN och SvD.

”It has been a wonderful day”

// Edvin

Twingly, Intressant, Stockholm, Alliansen och Socialdemokraterna.

Annonser

3 reaktioner på ”Ta ansvar Anders Lago!

 1. Ping: Alla vill vi förlora « Krohniskt

 2. Man kan ju läsa statistik hur som helst. Visste du förresten att saker såsom riksbanken hamnar under privat sektor?

 3. Hej Edvin,

  Alla partier i kommunstyrelsen i Södertälje är överens om att Södertälje behöver en paus i flyktingmottagandet och att andra kommuner måste ta ansvar.

  Under de senaste fem åren har Södertälje i genomsnitt tagit emot tusen flyktingar från krigets Irak varje år. Vår kommun har fler än tusen elever som går i förberedelseklasser för nyanlända. Södertälje är den kommun i Sverige som har genomgått den snabbaste demografiska förändringen i modern tid. Det finns ett reellt politiskt problem i att staten inte gjort någonting för att ge stöd i en mycket svår situation.

  Våra medborgare tycker att flyktingfrågan är en av de absolut viktigaste frågorna för politikerna att arbeta med. Nu skriver du ett inlägg där du uppmanar Anders Lago att sluta klaga och göra skillnad. Jag föreslår därför att du själv slutar klaga och hjälper oss att göra skillnad.

  Skicka gärna konkreta förslag till mig på hur Södertälje kan arbeta med flyktingpolitiken för att göra skillnad.

  Mvh

  Elof Hansjons
  Kommunalrådssekreterare (S), Södertälje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s