Congratulations Mr President

Svenska ordförandeskapet i Europeiska Unionen har lyckats slå två stora flugor med en smäll. Tjeckiens President, Vaclav Klaus är nöjd med undantagen i Lissabonfördraget och EU ledarna är nu överens om dom gemensamma målen inför klimatförhandlingarna i Köpenhamn.

”There you go”

// Edvin

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Congratulations Mr President

  1. Och vi svenskar? Vi kanske också hade velat ha en ”opt-out”, men vi fick aldrig frågan. Personligen hade jag kunnat tänka mig ett undantag för hela detta gräsliga avtal. Otroligt att det fortfarande finns sk borgerliga väljare som stöder detta centralistiska projekt.

    Och sedan har Reinfeldt & co lovat bort några miljarder av våra pengar för ”klimatet”. Ungefär lika dumt som när skolastikerna samlades till möte i Maastrciht(!!) för att komma överens om hur många änglar som kunde få plats på en nålspets. Fast den gången kostade det mindre.

    Är det någon som visat regeringens rådgivare en länk till http://www.climateaudit.org eller viskat namnen McIntyre och McKitrik i deras rosa öron?

    Jag kommer ihåg den tiden då moderaterna var det kompetenta partiet. Kanske dags att börja kvotera in lite intelligent folk i partileden.

  2. Det finns en opt-out i Lissabonfördraget i ju med att det kommer finnas en möjlighet för medlemsländerna att kunna begära utträde ur Unionen. Ett av problemen inom den Europeiska Unionen är att man inte riktigt vet vilka regler som gäller i dom olika medlemsländerna, vilket i sin tur leder till onödig byråkrati i form av Eurokrater som ska tolka olika paragrafer för oss vanliga människor och just därför är det tråkigt att det finns olika former av undantag för enskilda medlemsländer. Lissabonfördraget kommer vara ett fördrag som kommer reglera EU:s arbetssätt under dom närmsta åren framöver och min personliga åsikt är att det finns både positiva och negativa sidor med fördraget, men det kommer förhandlas om fler fördrag i framtiden. Nu får alla progressiva krafter inom Unionen arbeta hårt för att nästa fördrag innehåller mer av decentralisering nedåt i kedjan och en avskalning av unionens arbetsuppgifter.

    Edvin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s