Cirka 10.000 försäkringslösa mot sin vilja

Nyheten från 2006, är liiiiiiite piiiiiiiiiinsam för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Snacka om att göra människor försäkringslösa! Skillnaden mellan det nya och gamla systemet handlar i grunden om att människor omförsäkras, genom bron som Alliansen har byggt mellan socialdepartementet och arbetsmarknadsdepartementet.

Lite kuriosa: Läser man dock den rödgröna mardrömmens budgetmotioner för 2010 på området noterar man snabbt att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte har avsatt ett enda öre  för att avveckla den tidsbegränsade sjukersättningen.

DHE

”Akward moment”

// Edvin

Twingly, Intressant, Politik, Socialdemokraterna, Alliansen och Rödgrönmardröm.

Annonser

En reaktion på ”Cirka 10.000 försäkringslösa mot sin vilja

 1. Hej!

  Vad gäller försäkringslösa så finns det en grupp som alliansen tydligen aldrig vill tala om , nämligen de som drabbades hårt av det borttagna studerandevillkoret. De blev från ena dagen till den andra den nya gruppen av försäkringslösa därför att nyutexaminerade nu står helt utan skydd på grund av det borttagna studerandevillkoret i A-Kassan.

  Jag vill ha ett ärligt svar , vilket jag aldrig tycks få.

  Frågan är helt enkelt:

  Hur skall de som blivit försäkringslösa på grund av det borttagna studerandevillkoret och som inte får några jobb trots att de söker jobb aktivt, men sorteras bort ännu mer aktivt kunna få en hållbar ekonomisk situation?.

  När skall alliansen erkänna att det finns en mycket aktiv bortsortering av just nyutexaminerade och relativt nyutexaminerade akademiker därför att den fria anställningsrätten gör att en absolut majoritet aldrig kommer
  in på arbetsmarknaden därför att varje ny ansökan om jobb leder till att de sorteras bort ytterligare en gång.

  Hur menar alliansen att de som står helt skyddslösa och försäkringslösa på grund av det borttagna studerandevillkoret skall klara sig när man alltid sorteras bort överallt på arbetsmarknaden hos alla arbetsgivare över hela Sverige, och på så vis stängs ute och i många fall fryses ute av både arbetsmarknaden, arbetsgivarna och samhället som helhet?.

  Tänk dig själv att alltid bli bortsorterad och att aldrig någonsin få en ärlig chans. Själv har det här hänt mig och
  det är inte 1 gång det har hänt, utan det har snart hänt i
  4000 gånger. Att då inte ha något skydd och inte ha något
  att leva på är inte rättvist.

  Ni i alliansen straffar individen för att arbetsgivaren sorterar bort/väljer bort de som aktivt söker jobb. För det är resultatet av det borttagna studerandevillkoret enligt oss som har drabbats av det.

  Dessutom får de som drabbas av det här inget stöd av Arbetsförmedlingen oavsätt hur mycket ni i alliansen försöker ljuga om att alla får hjälp och stöd. Det visar sig nämligen att det är som så att om man har en examen från universitet eller högskola så får man ”dörren slängd i ansiktet på sig” av Arbetsförmedlingen. De säger rakt ut att det ingår inte i deras uppdrag att hjälpa arbetslösa akademiker. Jag har själv fått detta bekräftat.

  Jag skulle uppskatta ett ärligt svar från Alliansens företrädare hur man skall lösa det här, för alla människor förtjänar att bli behandlade på ett medmänskligt och humant sätt. Idag finns varken medmänsklighet eller humanism utan bara utfrysning och stängda och låsta dörrar. Det är min erfarenhet av hur det går till. Jag kan titta på alla de svar jag fått och inte ett enda svar har varit positivt eller vänligt, snarare mycket negativt och aldrig vänligt.

  Mvh

  Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s