Attack against the green Gremlins

Tittade på gårdagens avsnitt av Debatt för en stund sedan. Jag kan konstatera att det finns en del gröna gremlins runtom i Sverige.  Riksdagskandidaten för Moderaterna, Hanif Bali, gjorde bra ifrån sig när han spräckte Vellinge kommuns bild av att allting med flyktingar och invandrare är en ”kostnad” och ett ”problem”. Ett par snabba kommentarer; Det kanske är dags för någon att komma ut och överraska ”alla” med det faktum att det inte finns ett konstant antal arbetstillfällen i Sverige. Man skapar inte fler jobb genom att dela på dom befintliga jobben! Fler arbetstillfällen växer fram genom att man skapar förutsättningar, för bland annat entreprenörer att förverkliga deras idéer och genom att det finns låga trösklar in på arbetsmarknaden.  Lyckas man heller inte se skillnaderna mellan flyktingpolitiken och integrationspolitiken, då lyckas man heller inte komma med några konkreta helhetslösningar. Och för guds skull, pys ut symbolpolitiken i integrationspolitiken (till förmån för innehåll) och sopa inte bristerna i systemen under mattan.

”Good night”

// Edvin

Twingly, Intressant, Moderaterna, Vellinge och Politik.

Annonser

4 reaktioner på ”Attack against the green Gremlins

  1. Ping: Moderata bloggtips « Kent Persson (m) blogg

  2. Nej sopa inte heller moderaternas problem under mattan! Hur kan Lars-Ingvar Ljungman få sitta kvar som ordförande för moderaternas nationella valberedning? Obegripligt och en skymf mot alla anständiga människor som röstade på M i förra valet!

    Jan Persson

  3. Om det nu flyktingmottagande inte innebar kostnader och problem har jag svart att se vad den har ”vellingedebatten” handlar om. Kommunerna borde val slass for att fa ta del av de multikulturella tillgangarna? Om nu Vellinge inte vill ta emot asylsokande borde det val bara vara positivt for ovriga kommuner. Malmo har lite problem har jag hort – kanske kan lite mer mangkulturella tillgangar hjalpa dem att fa ner kostnaderna och minska problemen?

    • Problemet är att verktygen i intregrationspolitiken inte har fungerat. Men om fler är med och samarbetar och arbetar aktivt åt ett och samma håll kan man hitta lösningar som öppnar in vägen till arbetsmarknaden och gör människor till en tillgång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s