Vad gör vi? Nu kör vi!

Även om jag inte har varit aktiv på bloggen under dom senaste veckorna, har jag följt diskussionen om läget i opinionen främst via Facebook. Valet 2010 avgörs på valdagen och fram till den 19 september kan allting hända i opinionen samt i Sverige och vår omvärld som kan påverka utgången i valet 2010. För drygt 20 månader sedan verkade det som att det var game over för Allians för Sverige, men i dagsläget ser det  annorlunda ut än vad det gjorde under exempelvis juni 2008. Visst, dom rödgröna har ett övertag i opinionen men det är inte omöjligt för Alliansen att ta över ledningen i diverse opinionsmätningar under dom kommande månaderna.

Enligt mig är receptet att samtliga lokala och regionala partier inom Alliansen (synnerhet i Stockholmsregionen) visar framfötterna och berättar om visionerna och dom konkreta förslagen runtom i kommuner och landsting. Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund kommer inte kunna dra hela lasset för att vinna över svenska folkets förtroende. Nu måste fler borgerliga kommunal- och landstingsråd gå ut och prata med medborgarna, när arbetsdagen är över istället för att åka hem. Helst fler gånger i veckan och på helt nya sätt än tidigare, med start imorgon! Under hösten har jag lagt väldigt mycket tid på mina studier och mitt arbete jämfört med tidigare, men från och med januari kommer jag att kampanja minst en gång i veckan fram till maj för att sedan öka tempot fram till den 19 september. För att citera Niklas Wykman; Friheten behöver alla sina vänner!

Relaterade nyheter och blogginlägg: DN, Kent Persson och Moderata Perspektiv.

In other news; Exporten börjar ta fart, antalet företagskonkurser minskar, sysselsättningen inom tjänstesektorn är på samma nivå som under 2008, prognoserna för statsfinanserna ser bättre ut jämfört med tidigare och hushållens syn på ekonomin har blivit positivare. Men lik opinionen kan allting även hända i den svenska ekonomin. Under maj 2008 var läget i den svenska ekonomin god, men sedan slog finanskrisen med full kraft, vilket slängde Sverige och stora delar av världen i den djupaste depressionen sedan 1930- talet.

”It’s not over until the fat lady sings”

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen och Politik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s