Rapporten som LO inte vill prata om…

Läste för en stund sedan Anna Fransson och Irene Wennemos  debattartikel i dagens DN Debatt om LO:s senaste rapport om inkomstutvecklingen i Sverige. Vid en första anblick noterar jag att artikelförfattarna Anna Fransson och Irene Wennemo blandar ihop äpplen med päron genom att jämföra människor som arbetar med människor som lever på olika former av ersättningar. Dock visar debattartikeln att det är minst lika viktigt som under 2006 (om inte ännu viktigare) att det blir lättare för människor att få in båda fötterna in på arbetsmarknaden.

När det gäller LO:s kritik mot just reformerna inom sjukförsäkringen, vill jag tipsa om rapporten som LO inte vill prata om i debatten om sjukförsäkringen.  ”Sjukas rätt till stöd – En idéskrift om morgondagens sjukförsäkring”. I rapporten föreslår utredarna från den näringspolitiska enheten, Åsa Forssell och Linda Grape,  bland annat att tidsgränsen för sjukpenning borde vara någonstans mellan 14 till 15 månader!

”Good night”

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen och Politik.

Annonser

7 reaktioner på ”Rapporten som LO inte vill prata om…

 1. Vad är det med det då? Att folk på LO nån gång kommer på saker som inte fungerar är väl ingen nyet- Det pysslar ju regeringen med hela tiden. Epitetet ”tänkte inte på det” har väl aldrig varit så lämpligt
  De intressanta är ju varför borgerligheten nu mangrant vill prata om hur det var för tio år sen, typ vad Svd pysslar med idag. Diskutera det som saken gäller – de som utförsäkras nu.

  • 10 år sedan är det väl ändå inte. Omkring 1-2 år.

   • Vet inte när det var? När hade borgarna makten senast?

    Sedan så är problemet nu, inte för två-tre år sedan. Så den akuta frågan är vad ni(vi) skall göra med en minister som inte håller sig ajour med vad sin egna myndighet rapporterar, och säger så i media. Som inte har någon plan på vad som skall hände nu efter nyår med de som nu blir utförsäkrade.

    Men det är väl bekvämare att titta bakåt i tiden innan ekonomin föll och arbetslösheten var låg och det fanns olika jobb att få. Samt att det fanns arbetsmarknadsåtgärder och möjlighet att skola om sig.

   • Det är viktigt att hålla koll på det som hände då, för att förstå dom nya reformerna. Det som händer efter nyår är att människor (som är för friska för att få sjukersättning men för friska att jobba) blir omförsäkrade.

 2. Ping: Jobb är det som minskar klyftorna | Vad står på spel

 3. Ping: Det var inte bättre förr… « Kent Persson (m) blogg

 4. Ping: Livet är farligt, det har dödlig utgång | Kulturbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s