Ta det lungt Miljöpartiet

Peter Eriksson är en rolig språkrör. Dock kan han inte mäta sig med Göran Hägglund. Hursomhaver. Peter Eriksson har tidigare gått ut och kritiserat Alliansens skattesänkningar under mandatperioden, men i samma veva är det han som har lämnat budgetmotioner, där han har gått sååååååå långt att han försvarar borttagandet av förmögenhetsskatten.

Nu har han återigen gått ut på korståg, där han kritiserar Alliansens reformer inom sjukförsäkringen. Mona Sahlin försöker också stämma upp bakom honom men hon lyckas inte riktigt hålla samma tempo som Peter Eriksson. Problemet är att Peter Erikssons kritik mot reformerna inom sjukförsäkringen är lika falsk som hans (och därmed Miljöpartiets) kritik mot Alliansens skattesänkningar. Peter Eriksson lämnade nämligen in en budgetmotion för ett par veckor sedan och där finns det inte ett enda öre avsatt för att avskaffa den tidsbegränsade sjukersättningen. Well. Det är ju bra att Socialdemokraterna och Miljöpartiet faktiskt backar upp Alliansens reformer i sjukförsäkringen, men det vore väl ändå hederligt ifall dom vågar säga detta medialt. Debatten kring sjukförsäkringen kommer inte fälla Allians för Sverige, dock kommer debatten kring sjukförsäkringen upplysa svenska folket om Miljöpartiets och Socialdemokraternas flipp-floppande i frågan.

Läs: DN Ledare och SvD Ledare.

Läs DNS måste tänka om

Läs – SvD Ledarblogg

”Up and atom”

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen, Miljöpartiet och Politik.

Annonser

3 reaktioner på ”Ta det lungt Miljöpartiet

 1. Edvin skriver:”Nu har han återigen gått ut på korståg, där han kritiserar Alliansens reformer inom sjukförsäkringen. Mona Sahlin försöker också stämma upp bakom honom men hon lyckas inte riktigt hålla samma tempo som Peter Eriksson. Problemet är att Peter Erikssons kritik mot reformerna inom sjukförsäkringen är lika falsk som hans (och därmed Miljöpartiets) kritik mot Alliansens skattesänkningar.”

  Ser du ingen som helst vettig kritik i sjukförsäkringen Edvin. Tycker du det är rätt att sjuka utförsäkras och sätts i många fall utan ersättning.
  För så är det. Och även om du inte tror det så är det så.

  Det är ett problem med hela samhället. När arbetsplatser blir hårdare då blir fler sjuka. När sedan jobben minskar blir kraven från arbetsgivare hårdare och anställda känner en osäkerhet och jobbar hårdare ja för hårt så många pallar inte.
  Det är en effekt sedan att folk blir sjuka är fakltisk sant.

  Att då lösa problemet genom sjukpensionering ja det är rätt där det verkligen behövs , men sedan handlar det faktisk om att jobben för alla finns inte.
  När sjuka ska slåss för att få jobb med arbetslösa då blir det en konstig snedvriden konkurens.

  Nä vad som behövs är ett system till där ett generöst ersättningssystem behövs för sjuka som är arbetsföra.
  Det ersättningssystemet ska vara kopplat till företagn
  ju fler som är sjuka och där ersättningen är hög ju dyrare skulle det bli för företagen.
  Om de då anställert istället så bör mervinsten av det gå tillbaka till företaget för att de ska lockas till incitamentet att anställa sjuka.
  Samma behöver arbetslösheten lösas på.
  Man kunde ex skattebelägga maskiner. sätts en maskin in som tar bort 30 mans jobb ja då ska den maskinen bekattas för att försörja de som förlorar jobben.
  Samma när storföretag helt plötsligt trots att de går i jätttevinst flyttar.
  Då ska det svida. Minst tre årslöner bör betalas till anställda om företaget flyttar till låglöneländer.

  Det är inte människan det ska sättas press på utan företagen. Om reglerna blir lika för alla så rubbas inte konkurensen

 2. Hej!

  Vad du och resten av Alliansen inte förstår är att det enligt arbetsrätten råder ”fri anställningsrätt”. Det betyder att majoriteten av alla de som söker jobb alltid kommer att väljas bort och därmed alltid vara kvar i utanförskapet. Dvs, det kommer aldrig någonsin att gå att bryta utanförskapet.

  ”fri anställningsrätt” gynnar inte individen utan det är bara näringslivet och arbetsgivarna som gynnas på folkets och individernas bekostnad.

  en ”fri anställningsrätt” gör att för de allra flesta så är det slöseri med både tid, energi och pengar att söka jobb, därför man vet per definition att så länge de råder ”fri anställningsrätt” så kommer majoriteten alltid att blir bortsorterade när de söker jobb.

  Detta medför att det spelar ingen roll hur aktiva personer är med att söka jobb, för den ”fria anställningsrätten” kommer att hålla kvar dem i utanförskap, därför att med fri anställningsrätt så kommer de allra flesta, dvs majoriteten alltid att sorteras bort eller ”sållas bort” i ett mycket tidigt skede av ansökningsförfarandet. Dvs, de har bara förlorat på att anstränga sig eftersom det inte är gratis att söka jobb, dvs de har bara dragit på sig kostnader, speciellt den typen av ansökningar där arbetsgivaren insisterar på att det skall ske per brev och inte elektroniskt. Varje ansökan som misslyckas blir till en ekonomisk förlust för individen, vilket inte kan anses vara befogat.

  Det är skrämmande att många av er verkar ha problemen med att tänka och dra slutsatser, och istället så ägnar ni er tid åt att förfölja, trakassera, mobba och frysa ute arbetslösa och sjuka.

  Det är den värsta formen av AVHUMANISERING som mänskligheten någonsin sätt. Folket kommer inte att låta sig luras en gång till.

  Hur svårt skall det vara att förstå en så enkel sak som att med ”fri anställningsrätt” så kommer alltid majoriteten av de som aktivt söker jobb alltid att sorteras bort eller ”sållas bort” i ett mycket tidigt skede av ansökningsprocessen, och således har de inte haft något för sin ansträngning, utan de har bara fått ytterligare en kostnad som inte kan legitimeras.

  Denna BORTSORTERING av fullt friska och kompetenta människor är ALDRIG NÅGONSIN den enskilda individens fel, och han/hon skall inte bestraffas för att det råder ”fri anställningsrätt”.

  Jag menar att de som söker jobb, även om de väljer att göra det utan inblandning av statens ”Terroristorganisation” Arbetsförmedlingen skall ha rätt att åtnjuta skydd för sina ekonomiska, sociala och mänskliga rättigheter. Så är det inte idag. Många trakasseras och förföljs då de lagar och regler som ni hittat på inte försvarar de mänskliga rättigheterna utan leder till en paranoid förföljelsemani, hos de som skall tillämpa reglerna nämligen Arbetsförmedlingen, och Försäkringskassan och Kommunernas socialtjänst.

  Det är inget annat än den KALLA HANDENS politik.

  Jag menar att istället så skall de ARBETSLÖSA få ett bättre skydd och de har rätt att ta till vilka som helst metoder för att skydda sig, tex att söka skyddad identitet och skyddat personnummer, så kallad ”sekretessmarkering” för att slippa bli trakasserade av arbetsförmedling och försäkringskassa och andra statliga myndigheter som förföljer och trakasserar folket.

  Många unga, unga vuxna, studenter, nyutexaminerade och relativt nyutexaminerade arbetslösa akademiker, men även sjuka människor känner sig förföljda av REGERINGEN och det är OVÄRDIGT i en CIVILISERAD rättsstat och demokrati som Sverige.

  Det är ALDRIG den arbetslöses fel att han/hon är arbetslös. Ni som försöker påstå att det är den arbetslöses eget fel har verkligen ett stort HÅL I HUVUDET.

  Vi skall istället höja A-Kassan och skydda de arbetslösa. Detta kan göras genom att vi tar från politikerna. Vi kan till och med avskaffa den parlamentariska demokratin och införa direkt demokrati. Om vi inte hade någon Riksdag skulle vi spara massvis med pengar som istället skulle kunna användas till en bättre A-Kassa. EU-medlemskapet har också kostat Sverige för mycket.

  Svenska folket måste alltid komma först, och så är det inte idag. Våra politiker säljer ut svenska folket och bedriver en farlig och ansvarslös nyliberal-neo-konservativ George W Bush politik.

  Därför är det hög tid för förändring.

  Därför håller jag helt med Barack Obama och resonerar som så att:

  ”Our economy is badly weakened, a consequence of greed and irresponsibility on the part of some, but also our collective failure to make hard choices and prepare the nation for a new age. Therefore on this day, we gather because we have chosen hope over fear, unity of purpose over conflict and discord. In this day, we come to proclaim and end to the petty grievances and false promises, the recrimination and worn out dogmas of the past, that for far too long have strangled our politics”.

  Det är dags att bryta med det förgångna och överge ideologiska och politiska låsningar. Det är dags att jobba över blockgränserna för hela svenska folkets bästa. Det är dags att sluta upp med den pajkastning som pågår och som inte gynnar någon utan skadar de som bäst behöver statens hjälp och skydd.

  Mvh

  Mikael

 3. Ping: Det var inte bättre förr… « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s