Klart att Alliansen kirrar biffen

Gosh, jag har verkligen börjat tappa fart med bloggandet under den senaste tiden. Det är naturligtvis inte bra, men om jag ska vara ärlig känns det skönt att jag har kunnat ladda  batterierna under dom senaste veckorna efter en mycket intensiv höst. Jag kommer tillbaka, med full kraft under januari! Veckans snackis har varit SAAB. I torsdags meddelade GM att dom tänker lägga ned verksamheten, men nu verkar det som att Spyker och fler intressenter har lämnat ett bud för att köpa upp verksamheterna. Vi får se hur det hela slutar, men en sak är dock säker, det är inte lätt att vara anställd på SAAB och få ta del av ett nytt bud varje dag.

In other news – Det har publicerats ytterligare en opinionsundersökning. Klyftan mellan Allians för Sverige och dom rödgröna har återigen ökat i opinionen. Men en sak är säker, valet avgörs på valdagen. Sommaren 2008 trodde nästan alla att det var slutkört för Alliansen. Klyftan mellan Allians för Sverige och dom rödgröna var gigantisk, men under hösten 2008 och våren 2009 lyckades Allians för Sverige att knappa in på dom rödgröna och det är därför jag är övertygad om att Allians för Sverige kan få ett lyft i opinionen under valåret. Jag har skrivit det tidigare, enligt mig är receptet att samtliga lokala och regionala partier inom Alliansen (synnerhet i Stockholmsregionen) visar framfötterna och berättar om visionerna och dom konkreta förslagen runtom i kommuner och landsting. Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund kommer inte kunna dra hela lasset för att vinna över svenska folkets förtroende. Nu måste fler borgerliga kommunal- och landstingsråd gå ut och prata med medborgarna, när arbetsdagen är över istället för att åka hem. Dessutom hoppas jag att Allianspartierna skippar planerna på en valallians och istället fokuserar på att byta politiska portföljer med varandra inför valet 2010.

SvD, SvD Ledare.

”Hope that you’ve had a good week”

// Edvin

Twingly, Intressant och Alliansen.

Annonser

4 reaktioner på ”Klart att Alliansen kirrar biffen

 1. Socialdemokraternas opponionsläge kan inte tillskrivas deras politiska budskap då inget sådant presenterats utan opponionssiffrorna baseras på vad man tror de skall komma med. Mona Sahlin är deras sänke och Maria Wetterstrands poppularitet beror till stor del på att hon i jämförelse med henne framstår som den klart lysande stjärnan i oppositionen.
  Alliansens politik ser vi redan och om alla tyckte den var förträfflig skulle de inte gå bakåt och i ett avseende är deras handlande rent inkompetent och lämmnar fältet fritt för Socialdemokraternas propaganda som får fortgå helt oemotsagd.
  Denna inkompetens gäller hur Alliansen bemöter Mona Sahlin,
  Hon kan påstå vad som helst och komma med vilka förslag som helst om hur SAAB skall räddas och hur många miljarder av skattepengar som skall satsas med den enda egna avsikten att fiska röster.
  Förutom och enfaldigt dagispladder har hon inte ens försökt bidragit till att få någon lösning, krisen passar hennes syften att röstfiska bland dom som är oroliga för sina jobb. SAP, Lo och facket har de erforderliga miljarderna och det är deras medlemmar det gäller och hur mycket har hon varit villig att satsa av detta.
  Svar inte en krona .
  När hon själv satt i regeringen och Ericsson måste avskeda tusentals personer var hon knäpptyst och regeringen uppmanade även till bojkott av deras produkter.
  Hon går helt fri från varje form av kritisk analys. Hon kan säga vad som helst. Ingen ifrågasätter. Ingen påpekar att Mona Sahlin sa tvärtom för några månader sedan.
  Men ingen granskat henne,. Vem ställer följdfrågor till Sahlin. Ingen!
  Jag menar att denna okritiska bevakning av oppositionen är förklaringen till att opinionsläget ser ut som det gör. Hon kommer undan med allt. Då är det inte svårt att höja sina opinionssiffror.
  Det finns inga partisekreterare i Alliansen som gör sina jobb så på den punkten kan Alliansen röstas bort p g a inkompetens.
  Att förlora mot oppositionen med Mona Sahlin som partiledare skulle vara förödande ,ingen regering har haft något svagare och okunnigare emot sig så partisekreterarna borde försöka att vakna och göra vad de är tillsatta för…

 2. Håller med. Tyvörr har regeringen misslyckats med att föra ut värdet av sina reformer inom jobben, skolan och hälsovården på ett effektivt sätt. Inför man en IQ-gräns på t ex 120 skulle oppositionen inte ha skuggan av en chans.

 3. Röstade på centern sist, detta eftersom moderaterna verkade svängt in mot mitten.
  Fick jag fel i det? Nej!!
  Problemet är att moderaterna har svängt än mer mot mitten i vissa frågor. Som jag ser det så har man satsat för mycket på att sno väljare från vänster och därmed glömt av sina egna.
  Ett annat problem är att krisen slagit så extremt fel, det fungerade bra till krisens början men sedan har de verkligen tappat skallen och man känner igen samma idiotregler som på sossetiden.

  Vad har alliansen gjort för småföretagen? En normalt stark väljarskara…
  SVAR: mycket lite som är bra, däremot en del saker som kan reta gallfeber på dem.

  Hur har den extremt låga räntan fungerat?
  SVAR: Villaägare fick ju en del bra grejer i början, och sedan har det rullat på. Herre jävlar vad gynnade de är för det är ofta de som sitter tryggast på jobben. Men eftersom man inte tummat på LAS så mår de inte bra, de vågar inte byta jobb, man trivs eventuellt inte på jobbet men man vågar ändå inte göra förändringar i boendet. Så länge man stannar i situationen så har man så mycket pengar över att man skäms men lyckan kommer inte.

  Arbetslösa, vad håller de på med?
  SVAR: De springer hos jobbcoacher som ber dem söka jobb som inte finns.

  Kan man inte skaffa sig lite fritidsintressen? Möjligen gå och träna.
  SVAR: Jo men du får räkna med att polisen har börjat ställa sig utanför gym och kollar så du inte tagit manliga könshormoner.

  Vården, det har ju ändå blivit bättre nu när man får träffa en läkare?
  SVAR: Att träffa en läkare är inte samma sak som att du får bra vård, obefintlig uppföljning i kombination med extrem brist på läkare. Vilken idiot som helst kan sitta där och säga lite vad som helst. Alla krav på att man måste kunna träffa en läkare inom viss tid leder mer till att man aldrig får träffa samma läkare och allt blir pannkaka.

  SAAB, hur gick det så illa?
  SVAR: Hur smart är det av regeringen och prata ner ett bolag?

  Nästa val blir det till och proteströsta. Enda alternativ nu verkar vara Piratpartiet

 4. Ping: Det handlar om trygghet « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s