Tomt (S)lag i luften

Wow! Verkar som att det är en bra medial dag för Mona Sahlin, hon har fått en massa artiklar om hennes debattartikel i dagens GP. Nyheten som fått störst utrymme tycks vara hennes idé om ett ”första jobbet-avdrag” för ungdomar. Det kan verka nytt och fräscht, men faktum är att Mona Sahlins första jobbet-avdrag är ett tomt slag i luften. Ungdomar som varit arbetslösa under en längre tid är kvalificerade till nystartsjobben. När det gäller dom andra bitarna för ungdomar i Mona Sahlins ”kunskapslyft” , verkar det som att Socialdemokraterna återigen vill förvandla KomVux till en arbetsmarknadspolitisk åtgärd där elever som inte har uppnått målen trängs ut till förmån för elever som redan har uppnått målen i den svenska skolan. Tråkigt.

Och så det där med jobbavdragen. Mona Sahlin väljer att återigen klanka ned jobbavdragen, men jag antar att hon kommer acceptera fjärde steget vid ett senare skede. Det har varit lite av en grej från Socialdemokraterna under mandatperioden, först klankar man ned jobbavdragen och sedan accepterar man dom. Först hävdar Socialdemokraterna att jobbavdragen är till för dom rika, men sedan vill Socialdemokraterna inte röra jobbavdragen eftersom att det kan försämra ”vanliga människors” privatekonomi. När det gäller jobbavdragen och dess effekter på sysselsättningen tipsar jag Mona Sahlin att läsa Riksrevisionens färska rapport!

Bloggar Persson.

Aftonbladet, Expressen, SvD och GP.

”Have a nice day”

// Edvin

Twingly, Intressant, Socialdemokraterna och Alliansen.

Annonser

4 reaktioner på ”Tomt (S)lag i luften

 1. Det är lätt förstöra en socialistisk politik från en kapitalistiskt styre. Men det tar tid bygga upp solidaritet.
  Det viktiga är att sjuka, pensionärer arbetslösa får lägre eller lika skatt som övriga löntagare på samma inkomst.
  Att man sedan höjer ersättningsnivåerna gör enbart att skattetrycket sänks.
  Gällande arbetsmarknadspolitiken så har självklart sossarna en bättre politik än borgarna.
  Man vill få folk i arbete moderaterna de struntar i sådant och har enbart skattesänkningar som sin politik, i övrigt är alla refgormer misslyckade som alliansen skapat och man har definitivt inte åstadkommit nån politik för samhällets svaga grupper.

 2. Alliansen borde ta till sig av förslagen för ungdomar. Aldrig någonsin har ungdomar haft så svårt och ta sig in på arbetsmarknaden.

  Vad som egentligen behövs är att ta bort minimilöner, göra det hela mer flexibelt (ta bort LAS) men det vågar nog ingen politiker…

 3. Att ta bort LAS är ingen lösning, idag så missbrukas turordningsregelr ändå från företag.
  Unga blir äldre också och vill ha en trygg anställning, om nu sådant kan bli av mera av efter denna marknadsekonomis dårskap.

  Jag tror att man politiskt globalt måste inse att alla får inte jobb, men alla måste ha pengar för att överleva i det samhälle vi lever i.
  EU har enbart marknadsekonomin som målsättning man måste inse att sociala biten måste få större utrymme annars
  blir världen ett enda kaos.
  Rofferiet från storföretag och deras vinster måste fördelas bättre, idag äger 10% 90% av världens tillgångar den fördelningen måste hävas och det görs inte med högerpolitik utan med mera socialistiskt styre.
  Men att värna om solidaritet är svårt när pengars makt har makten

 4. Ping: Valet 2010 kommer att bli en folkomröstning om arbetslinjen. « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s