Inför ett RIT-avdrag!

Wow! Jag ser verkligen fram till när Johan Ingerö flyttar sin blogg över till Neo. Idag totalsågar han Socialdemokraternas pressekreterare i Stockholms läns landsting, Magnus Ljungqvist. Det som jag gillar med med Johan Ingerö är att han är minst lika vass när det kommer till att kritisera företrädare från Alliansen. Hursomhaver. Jag är inte förvånad över Magnus Ljungqvist negativa inställning mot RUT inom ROT- och RUT-avdraget. Antar att  lik kamraterna i riksdagen enbart vill ha ett avdrag som gynnar manligt dominerade yrken.

Well, medan Socialdemokraterna går till val på att öka antalet svartjobb inom RUT-sektorn, tycker jag att Alliansen borde gå till val på att införa ett RIT-avdrag inom ROT- och RUT-avdraget 🙂

// Edvin

Twingly, Intressant och Socialdemokraterna.

Annonser

3 reaktioner på ”Inför ett RIT-avdrag!

 1. Hej!

  Var och en skall sköta sitt eget hem. Klarar man inte av det så får man väl flytta till ett mindre boende. Det handlar inte om höger eller vänster utan det handlar om att man inte skall utnyttja andra människor. Att komma med snack om ”svartjobb” visar
  ju bara att ni inte klarar av att låta bli att politisera frågor och göra ideologi av allt.

  Det är skillnad på saker och ting. ROT-avdrag för renovering och tillbyggnad handlar ju om vanliga företag, tex svenska hantverkare. Det är skillnad jämfört med att utnyttja utsatta invandrare som städare …dvs som låglönearbetskraft.

  Sedan är det likadant med att köpa en tjänst, tex häckklippning. Så länge det sker på ett sätt att man inte utnyttja låglönearbetskraft för att försöka pressa ned lönerna. Vi skall inte ha en låglönemarknad i Sverige och vi skall inte ha ett ”race to the bottom”.

  Men, i grund och botten är jag av den åsikten att det som är på ens tomt eller del av ens tomt skall man ta hand om själv. Tex så skall man klippa sin egen häck och klippa sin egen gräsmatta. Klarar man inte av det så skall man inte ha ett eget hus eller en egen tomt.

  Det går att tänka utanför ”ramen”. Dvs det går att vara varken höger eller vänster.

 2. eller var sägs om att avskaffa alla avdrag helt och hållet :O

 3. Ping: Bloggdebatt: MP vill avskaffa RUT « Edvin Ala(m) 3.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s