Var är Carin Jämtin?

Ah, jag älskar doften av valrörelse i luften! Socialdemokraterna i Stockholm kickar igång deras kampanjer under valåret och det är nice eftersom det bidrar till att sakfrågorna diskuteras mer och att alternativen i Stockholm blir tydligare. Dessutom sätter det press på samtliga partier att vara aktiva och rörligare under valårets olika skeden. I dagsläget ser opinionen bra ut för Alliansen runtom i Stockholmsregionen, men det är 243 dagar kvar till vallokalerna stänger och allt kan hända. Därför tycker jag det är viktigt att vi inom Alliansen lämnar opinionsundersökningarna hemma i byrålådan när vi möter Stockholmarna och sätter sakfrågorna i centrum. Något som jag noterade när jag läste igenom artikeln i SvD om Socialdemokraternas kampanjer är att Socialdemokraterna vill att barnen ska välja skola men att skolorna inte ska välja barnen. Det låter fint men faktum är att Socialdemokraterna i Stockholm stad har motsatt sig varenda reform under mandatperioden som har stärkt elevernas valfrihet.

Lite kuriosa om Carin Jämtin: Carin Jämtin är Socialdemokraternas främsta kandidat i Stockholm stad, dock var hon frånvarande från var tredje KS-sammanträde under 2009 och dessutom är hon inte sugen på att ta debatt i fullmäktige enligt SVT ABC. Hon är verkligen engagerad för Stockholmfrågorna….

SvD och DN.

”A new week has begun”

// Edvin

Twingly, Intressant och Socialdemokraterna.

Annonser

4 reaktioner på ”Var är Carin Jämtin?

 1. I en intervju i DN den 1 november 2003 sa Carin Jämtin följande som svar på frågan om länder som inte är demokratiska ska få bistånd:-Vad är ett demokratiskt land? Det är en sådan fråga som även professorerna på de kändaste universiteten tvistar om. De enda demokratier som finns i världen är väl Sverige och Norge och några stycken till.

 2. Ping: Fördel Alliansen i Stockholm « Kent Persson (m) blogg

 3. Edvin
  Lägre nivå på inlägget än din kapacitet och en släng av att spinna på negativt… Även om du är mer färsk i politiken än jag så vet du att gruppledare både gör det och MÅSTE se till att andra deltar i debatterna. Ex gruppledare/ andra ordföranden. Eller andra engagerade ledamöter.

  Att medier inte känner till det är på ett sätt uselt men får väl belastas oss politiskt aktiva för dålig kunskapsuppbyggnad.

  Men vi som vistas i politiken vet att det inte är så. Det vill säga..påståendet, som i ditt inlägg uttrycks med en ironi som ingen kan missförstå, att Carin Jämtin skulle vara ointresserad av Stockholm har förstås inget med verkligheten att göra. Det får tolkas som en överpacad kommentar som ibland undfaller en i stridens hetta….

  …hoppas jag…

  må väl
  Peter

 4. Intresserad av att bidra till och till att bestämma över är inte samma sak, peter …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s