Det här är liiiite pinsamt för oppositionen II

Det här blir kanske dagens tredje och sista inlägg där jag kommenterar vänsterpartiernas så kallade ”alternativ” i sjukförsäkringspolitiken. Vänsterpartierna har meddelat att dom vill tillsätta utredningar för att genomföra i stort sett reformer som Alliansen har genomfört inom sjukförsäkringen och när det gäller den tidsbegränsade sjukpenningen har vänsterpartierna fortfarande inte gett ett tydligt besked till svenska folket. Hursomhaver. Jag tänkte rikta in mig på följande mening i vänsterpartiernas debattartikel;

Förtida pension ska bara kunna vara ett alternativ för den som är över 58 år först när inga åtgärder återstår som kan öka en persons möjligheter till anställning på den öppna arbetsmarknaden och när det heller inte är möjligt med en anpassad arbetssituation. Det ska alltid vara möjligt att bryta en förtida pension för att arbeta.

Alltså, enligt vänsterpartierna ska en enskild person (om jag har förstått det hela rätt) med en permanent nedsatt arbetsförmåga inte kunna få sjukersättning förrän han eller hon har fyllt 58 år? Antar att dom inte tänker ge ett tydligt besked i den frågan under valåret utan vill tillsätta en utredning ifall dom får förtroendet att bilda en regering…..

Aftonbladet 1, Aftonbladet 2, Expressen 1, Expressen 2 , SvD 1 , SvD 2 och DN 1, DN 2,  DN 3 och DN  Debatt.

”What a joke”

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen, Val2010, Sjukförsäkring och Politik.

Annonser

7 reaktioner på ”Det här är liiiite pinsamt för oppositionen II

 1. Vänsterpartierna. Lite konstig benämning vänster platsar ju knappt i det rödgröna alternativet. De ligger knapt under eller knappt över 4% spärren.
  Jag anser det kallas socialistblocket eller hur Edvin.
  Eller kan du inte skilja på vad som är vänster och vad som är socialism.
  Dessutom är sossarnas sjukförsäkringsförslag ett steg i rätt riktning.
  Självklart blir Reinfeldt upprörd av de 70 miljarder han tänkt knyka som skattesänkningar blir det 3.3 miljarder minus på.
  Det är klokt om borgarna får betala lite mer för sig. En ruinerad borgare är nåt vi ska glädjas åt.
  Bättre det än att borgare ska glä’djas över att sjuka utförsäkras.

 2. Edvin: Jag vet av erfarenhet att dina partivänner gärna förändrar, säger ”oj, blev det så” och sen om möjligt försöker ställa tillrätta. Så gör inte vi. Vi försöker följa den sunda hållningen att ”tänka först och handla sen”. I längden brukar det bli bäst så…

  /pa

  • Peter: Fyra utredningar har tillsatts under mandatperioden, Arbetsförmågeutredningen, aktivitetsersättningsutredningen, trafikförsäkringsutredningen, och patienträttighetsutredningen. Vänsterpartierna vill återigen, om vi ska återgå till punkterna, utreda något som har redan utretts och genomförts.

 3. Hej!

  Jag håller helt med Peter, om att ”Tänka först och handla sen”.

  Det är klart man måste utreda och analysera konsekvenser av beslut innan man väljer vilket beslut man tar.

  Vad alliansen har gjort är att helt strunta i analysen och bara tuta och köra. Titta bara på Propositionen om ”En arbetslöshetsförsäkring för arbete”. Där fanns ingenting om konsekvenserna av att ta bort studerandevillkoret. Däremot anklagade man den instans som representerar de drabbade, nämligen SFS och anklagade dem för att ”starkt överdriva argumenten”.

  Därför är det nu dags att ”tänka först och handla sen”. Ordning och reda, framför blå otrygghet och ”hafs”. Att envisas med att stressa fram saker leder till elände och problem för individen.
  Titta bara på det här med att lappa och laga i sjukförsäkringen på grund av att fru Husmark och Socialdepartementet inte tänkt utan de har valt att handla utan att tänka först.

  Därför behövs det nu förändring.

  Mvh

  Mikael

  • Jooo, tänka först och handla sedan var det. Vilket är precis vad den fuskbyggande rödgröna röran INTE har gjort när de kom dragandes med denna famösa omröstning som en lösning på egen oenighet. Jag förstår mycket väl att du vill prata om annat istället för att prata om omröstningen. Det är helt enkelt för pinsamt för dig.

 4. Det är inte bara liiiite pinsamt för oppositionen. Det är mycket pinsamt! De säger ”vi ska göra si och så, men först skall det utredas”. Ja, utredas i en tre-fyra år utan att något händer och utan att de behöver infria något av det de säger. Därefter när folk har glömt de löften man gav så kan de bara begravas i tysthet, eventuellt med ordrika kommentar som i praktiken betyder att de struntar i att uppfylla det de lovade.

  Häpp, de har ”uppfyllt” sina löften och sluppit göra något!

  I praktiken innebär deras politik en återgång till tidigare fuskande i stor stil där arbetsföra människor begravs i förtidspension. Tack för det, men nej tack!

 5. hej. Jag har aldrig röstat på moderaterna, Men om det stämmer att oppositionen vill införa en åldersgräns på 58 år för att få förtidspension. Så kommer jag att rösta på M i valet 2010. Förslaget är ju fullständigt vansinnigt !! Man beräknar ju att tex ca 1% av befolkningen i ALLA länder har olika typer av schizofreni. Dvs ca 90 000 människor i Sverige. Man kan nog generellt sett säga att ca 1 person på 20 ( 5%) av en befolkning inte kan passa in på någon arbetsmarknad. dvs ca 400 000- 500 000 i Sverige. Så låt dessa människor ha sin lilla förtidspension i fred. De övriga 95% av befolkningen är ju normalt sett friska ,och både kan och vill jobba ! mvh Lars-Anders.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s