Det här är liiiite pinsamt för oppositionen

Det blir ytterligare ett inlägg om vänsterpartiernas så kallade alternativ till sjukförsäkringspolitik. Läste Gunnar Axéns blogg för en stund sedan och noterar att han är inne på samma spår som jag är i inlägget nedan. Vänsterpartiernas kritik mot reformerna inom sjukförsäkringen är innehållslös, med tanke på att dom först kritiserar våra refoemer för att i nästa veva föreslå liknande förslag. När det gäller hur länge man ska få sjukersättning har Gunnar Axén hittat en intressant formulering i dagens debattartikel som dom allra flesta har missat.

Vänsterpartierna skriver:

Där så är nödvändigt ska individen kunna få sjukpenning även under längre tid. Det finns sjukdomstillstånd, till exempel vissa psykiska sjukdomstillstånd men även andra, där människor under perioder kan behöva få fortsatt sjukskrivning när återkommande prövning kan påverka sjukdomstillståndet negativt.

Gunnar Axéns kommentar till meningen.

Denna skrivning är uppseendeväckande och förbryllande. Å ena sidan säger sig oppositionen inte vilja ha någon tidsgräns i sjukpengen, men här skrivs något som antyder att ”Där så är nödvändigt ska individen kunna få sjukpenning även under längre tid.” Längre tid än vad då, om man nu inte vill ha någon tidsgräns? Och redan idag finns det ett antal undantag, till exempel om man har en allvarlig sjukdom eller där sjukdomen riskerar att försämras om man deltar i arbetslivsinriktad rehabilitering, som innebär att man kan få sjukpenning under en icke tidsbegränsad tid.

DN Debatt

”Interesting”

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen, Sjukförsäkring, Val2010 och Politik.

Annonser

En reaktion på ”Det här är liiiite pinsamt för oppositionen

  1. Ping: Det här är liiiite pinsamt för oppositionen II « Edvin Ala(m) 3.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s