Morgondagens partiledardebatt!

Peter Andersson har skrivit ett inlägg om morgondagens partiledardebatt i riksdagen (glöm inte att titta på debatten imorgon, den börjar klockan 09:00)! Det finns många saker jag kan skriva om angående Peter Anderssons senaste inlägg, men det blir lite svårt med tanke på att han bygger stora delar av inlägget på en enskild opinionsundersökning. Sorry Peter, men Alliansen har inte förlorat förtroendet hos cirka 350000 väljare. Vi får glatt vänta till valnatten den 19 september för att kunna göra sådana breda analyser.

Hursomhaver. När det gäller debatten i riksdagen imorgon, hoppas jag att Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund tar diskussionen om reformerna inom sjukförsäkringen och spräcker den falska och innehållslösa kritiken mot reformerna inom sjukförsäkringen. När det gäller debatten om jobben kan jag meddela Peter Andersson om att han kan vara lugn, för även på den punken kommer inte Alliansens partiledare att lämna walkover. Dock måste jag erkänna att Socialdemokraterna har en del färska och offensiva förslag på jobbfronten, men det beror ju på att Socialdemokraterna numera stöttar centrala delar av Alliansens jobbpolitik. Fast å andra sidan faller det hela platt på marken, Socialdemokraterna vill chockhöja skatten för vanliga människor och vill införa en ny riskkapitalskatt som kommer strypa näringen till hundratusentals entreprenörer runtom i Sverige.

”I love elections”

// Edvin

Twingly, Intressant och Alliansen.

Annonser

2 reaktioner på ”Morgondagens partiledardebatt!

 1. Edvin Skriver” tar diskussionen om reformerna inom sjukförsäkringen och spräcker den falska och innehållslösa kritiken mot reformerna inom sjukförsäkringen. ”

  Men snälla Edvin ta och skärp dig. Sjukförsäkringen som klubbades den 5 juni 2008 fick kritik före klubbandet och efter klubbandet.
  Remissinstanser varnade opositionen gav konkreta fall hur det kunde bli.
  F-kassan varnade.

  I 11 timmen ändrade man lite grann.
  Men sjukförsäkringen är ändå obegriplig i sin utformning.
  Sjuka blir oroliga och ingen vet vad som kommer hända.
  Blir intressant nu för de som utförsäkras om de får pengar nu i Jan eller framgent.

  Så det är utom allt tvivel Edvin moderaternas hånfulla applåder har tysnat och sjukförsäkringen är ett stort frågetec´ken för många och därmed är den ett brakfiasko.
  Att då dessutom Reinfeldt säger hur ska det finasieras det kostar ju 3.3 miljarder.
  Men herregud sjukförsäkringen går ju med överskott så det kostar inte ett smack.
  Däremot det Husmar sa i kväll i tv att man satsat 17 miljarder, det stämmer inte alls.

  Läs :

  ”TCO har granskat vart pengarna i regeringens ”storsatsning på rehabilitering” på 17 miljarder kronor egentligen går till.

  Så här ser det ut, några fakta;

  Noll kronor går till medicinsk rehabilitering. Utbyggd företagshälsovård och den s.k. rehabiliteringsgarantin, som ska täcka upp för denna brist, finns ännu inte på plats.
  Av de 17 miljarder man säger sig ”satsa” går största delen (62%) till ersättningar och förvaltningskostnader som flyttas mellan myndigheterna.
  Högst 4,7 miljarder (28%) anslås till ”insatser”. Där räknar regeringen in sådant som lönebidrag, arbetsmarknadsprogram och Samhall.

  78 procent av satsningen avser perioden 2011 till 2012, alltså åren efter riksdagsvalet. Trots att 58 procent av de av försäkrade förlorar sin ersättning under 2010 anvisas endast 22 procent av medlen för detta år.
  600 nya arbetsförmedlare ska ta hand om de 54 000 personer som utförsäkras nästa år. ”

 2. Ping: Ett val om arbetslinjen, välfärden och de offentliga finanserna « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s