Vem var det som ljög, egentligen…

Tittade på Agenda för en stund sedan och den stora jämställdhetsdebatten mellan Per Schlingmann och Nalin Pekgul. Nalin Pekgul kallade Per Schlingmann för en lögnare och hävdade i den mycket korta debatten att jobbskatteavdraget gynnar höginkomsttagare. Svaret är naturligtvis att ”höginkomsttagarna” i Nalin Pekguls ögon är alla som minst har en inkomst på 17000 kronor i månaden före skatt. Eleven som studerar sista året på gymnasiet och som tjänar en tusenlapp eller två vid sidan av studierna är låginkomsttagare medan  förskolläraren som lever på lägstalönen helt plötsligt blivit en höginkomsttagare, enligt Socialdemokraterna. Även Vänsterparitet och Miljöpartiet håller med Socialdemokraternas definition av en låginkomsttagare och höginkomsttagare.

När det gäller barnomsorg på obekväm arbetstid, är jag den första att hålla med Nalin Pekgul att det är viktigt för familjer att ha en barnomsorg som är utformad efter olika familjers situation. När det kommer till Nalin Pekguls partikamrater på den fronten, så har dom åtminstone i Stockholms län historiskt motsatt sig varenda valfrihetsreform (och införandet av nya modeller) inom barnomsorgen. I riksdagen gillar inte Nalin Pekguls vänner det faktum att Alliansen har infört en barnomsorgspeng, en reform som ökar valfriheten och valmöjligheterna för landets familjer.

Kort och gott: När borgerliga partier genomfört reformer som anpassar systemen efter enskilda människors livssituation och behov, har Socialdemokraterna alltid yrkat på avslag.

// Edvin

Twingly, Intressant, Socialdemokraterna, Moderaterna, Alliansen, Val2010 och Politik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s