Bull(s)hit!

Jag är inget stort fan av Lyft eftersom att aktivitetsinsatsen stinker pysselsättningsåtgärder men jag förstår inte hur Peter Andersson och Alliansfritt har fått för sig att Alliansen försöker trixa med arbetslöshetsssifforna genom att gå ut till myndigheterna och säga att dom ska ta emot praktikanter. Under oktober 2007 ändrade SCB metod för hur man räknar arbetslöshet och sysselsättning. Efter ändringarna blev arbetslösheten två procentenheter högre och sysselsättningen föll med åtta procentenheter. Det är i grunden en mycket bra reform, eftersom att Sverige anpassar sitt AKU med resten av EU och den nya metoden gör att Sverige inte längre döljer den egentliga arbetslösheten. Socialdemokraterna gillade den gamla metoden eftersom att alla som var inskrivna i diverse pysselsättningsåtgärder inte räknades som arbetslösa utan som sysselsatta. Officiellt var det frid och fröjd i konungariket Sverige men under den iskalla ytan så bet sig arbetslösheten fast och hundratusentals människor, oavsett ålder, slussades ut i förtidspension.
// Edvin
Annonser

2 reaktioner på ”Bull(s)hit!

 1. Hej Edvin!

  Jag håller helt med dig om det här. LYFT är inte en bra åtgärd.

  Jag tror också att det är bra att man räknar arbetslöshet precis likadant som i resten av EU.

  Tittar vi på världen idag så tror jag att man skulle vinna mer på att jobb mer tillsammans istället för att vissa länder öppnar upp för arbetskraftsinvandring och andra stänger sina gränser och kör med protektionism. Tittar man tex på den globala jobbdatabasen Monster.com så finns det massvis med lediga jobb, det handlar bara om att man måste börja jobba på ett nytt sätt, där arbetsgivare, stater och regeringar jobbar mer effektivt tillsammans med tex matchning av arbetslösa med olika relevanta kompetenser kan matchas mot dessa jobb som finns att hitta i Monster.com

  Problemet idag i Sverige är uppenbart. När man går in på arbetsförmedlingens hemsida och tittar under alternativa databaser så hittar man bara den svenska delen av Monster, nämligen Monster.se

  Den globala delen existerar överhuvudtaget inte bland de databaser som man tar upp. Detta gör att man försöker lura människor att det inte finns en värld utanför Sverige och
  på så vis försöker man skapa en bild hos arbetsförmedlingen att
  ”Vi är världens medelpunkt” och det finns inga jobb utanför Sverige.

  Det är farligt och det är ansvarslöst.

  Vi ser nu att det är alltfärre som går till arbetsförmedlingen därför att de tycker att Arbetsförmedlingen inte kan göra det minsta lilla för dem. De är mer effektiva med att klara sig själva och söka jobb på egen hand utan Arbetsförmedlingens inblandning. Särskilt ser vi detta bland de som redan trillat utanför Arbetsslöshetsförsäkringen, nämligen nyutexaminerade och relativt nyutexaminerade akademiker. Dessa har ju ingen arbetslöshetsförsäkring sedan Studerandevillkoret togs bort 2007 och många av dessa får heller inte försörjningsstöd. Det gör att för de allra flesta av oss så är det billigare att stanna hemma och sköta jobbsökandet hemifrån via datorn och inte ha någon kontakt med arbetsförmedlingen.

  Eftersom vi inte har och inte kan få någon arbetslöshetsförsäkring så ryms det inte i ens personliga budget att åka till arbetsförmedlingen, detta eftersom när man är i denna situation så måste man titta på varenda krona man kan spara, och det första man då låter bli är kontakten med Arbetsförmedlingen eftersom det klarar vi oss bäst utan.

  Då vi har både mycket god datorvana och IT-kunskap så behöver vi inte AF utan hittar bättre sökvägar på egen hand.

  Många hittar helt enkelt fler jobb på egen hand än vad som skulle vara fallet om man satt hos AF och inte får någon hjälp och samtidigt utsätts för hot, förtal och förtryck. Dessutom skulle vi slösa enorma summor pengar på att ta oss till arbetsförmedlingen. Pengar vi inte har idag utan därför helt sonika väljer att hålla oss för oss själva och söka jobb på egen hand.

  Vi har en arbetsmarknadsminister som INGENTING förstår och som tror att Arbetsförmedlingen är det bästa som finns i samhället.

  Han skulle komma ut och träffa oss som vet bättre, då skulle han inse att vi borde ögonblickligen lägga ner Arbetsförmedlingen och ta dessa pengar och stoppa i de arbetslösas egna fickor så att de kan skaffa sig den hjälp de vill ha, dvs om de vill ha någon hjälp. Det är mer effektivt att individen själv bestämmmer vilken hjälp/stöd som han/hon vill ha helt utan Arbetsförmedlingens inblandning. Tex kan det vara som så att någon vill ha hjälp av expertis på samverkan mellan akademi och arbetsmarknad, vilket finns att få från Kanada och Amerika. Då hade det varit rimligt att den som vill ha denna hjälp kan skaffa sig den hjälpen.

  Dagens system i Sverige fungerar inte längre.

  Det måste förändras så att individen själv bestämmer och väljer den hjälp/det stöd som han/hon vill ha för att snabbare komma in på arbetsmarknaden, även om detta stöd och denna hjälp inte finns i Sverige eller EU, men däremot finns tillgängligt för dem i Kanada och Amerika där akademi och arbetsmarknad samverkar mycket bättre, vilket gör att fler kommer in på arbetsmarknaden snabbare efter sin utbildning.

  Mvh

  Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s