Tråkigt beslut av hälso- och sjukvårdsnämnden

En kortis – Noterar på Facebook att hälso- och sjukvårdsnämnden i  Stockholms läns landsting precis har fattat beslut om att införa ett sprututbytesprogram. Jag tycker inte det är acceptabelt att skattebetalarna i Stockholm ska vara med och finansiera människors fortsatta missbruk trots att forskningen på området spretar åt olika håll och jag tycker det är omdömeslöst av förespråkarna i landstinget att endast begränsa sig till ett smittskyddsperspektiv utan att se till helheten. Naturligtvis måste HIV-spridningen minska men då tycker jag det är bättre att rikta energin på redan fungerande metoder och stärka arbetet med att hjälpa människor att bli av med bland annat narkotikaberoendet istället för att sända en signal om att det är acceptabelt att fortsätta med missbruket med skattebetalarna som finansiär.

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen och Politik.

Annonser

2 reaktioner på ”Tråkigt beslut av hälso- och sjukvårdsnämnden

 1. hmm noterar detta med tillfredsställelse, på samma sätt som jag noterar att alla partier utom (m) röstade för. En av ytterst få voteringar i vår nämnd.

  🙂 Vad mitt lilla twittrande din källa? Så man vet att det gör nytta

  p

 2. Hur tänker du när du skriver att skattebetalarna finansierar missbruket? Det handlar inte om att dela ut gratis droger precis.

  Du skriver att man borde satsa energi på ”redan fungerande metoder”. Vilka metoder är det? De som gjort att Stockholm har klart högre prevalens av hiv bland narkomaner än Göteborg & Malmö?

  WHO påstår och mängder med studier visar att sprutbyte är effektiva mot smittspridning. Om man dessutom utnyttjar möjligheten till dialog med de som besöker klinikerna så kommer man kunna påverka deras riskbeteende och även hjälpa de som vill komma ur sitt missbruk.

  Studier visar också att ju tidigare man tar tag i missbrukare desto lättare är det att hjälpa dem. Det finns ingen alternativ metod att komma åt de som nyligen börjat injicera eftersom de inte behöver söka vård coh inte håller till på kända platser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s