Östros kastar sten i glashus

Tycka vad man vill om Mats Odells uttalande idag om vänsterpartiernas besked idag om kommunsektorns ekonomi men att som Thomas Östros med flera gå ut och kräva en ursäkt är pinsamt. Ledande Socialdemokrater har under mandatperioden använt rallarsvingar mot Alliansen och ljugit till elever under  skolkampanjer och debatter om exempelvis Alliansens reformer i sjukförsäkringen samt använd ordet stupstock. Finns många exempel i synnerhet från valrörelsen 2006. Jag kommer ihåg när företrädare från Socialdemokraterna hävdade att Alliansen skulle införa obligatoriska skoluniformer och avskaffa den skattefinansierade välfärden till förmån för privata försäkringar för att nämna ett par exempel. Rallarsvingar och liknande kommer vi inte komma undan ifrån under valrörelsen men det viktiga är att alla vi som är engagerade tar vårt ansvar och lyfter upp alternativen i sakfrågorna istället.

GP, PB1, PB2, Expressen, PJ, SvD

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen, Val2010 och Politik.

Annonser

5 reaktioner på ”Östros kastar sten i glashus

 1. Håller inte med. Odell borde faktiskt be om ursäkt. Det var ett personlig påhopp på Mona och totalt onödigt. Sådant här trams spär bara på politikerföraktet.

 2. Det är tydligen ok för sossar att tala om stupstockar som om alliansen ledde människor till avrättning. Men ve den som vågar andas det förbjudna ordet, Toblerone.

  Sossarna verkar rädda för att tobleronepolitik ska sätt sig som en etikett. De om några vet värdet av att sätta ord på motståndarens

  anders

 3. Det faktum att flertalet svenskar vet exakt vad han menar när han säger ”tobleronepolitik” visar ju att han inte har någonting att be om ursäkt för. Det är inte ens ett felaktigt uttalande, utan endast en påminnelse om vem som kan bli nästa statsminister i Sverige. Personligen förstår jag inte hur någon som varit i blåsvädret så mycket kan fortsätta med politiken.

 4. Håller med Pq.Vi som har gott minne erinrar oss ju att Toblerona Sahlin inte kunde sköta sin privatekonomi, ofta inkassohot etc.Hur skall hon kunna sköta rikets?

 5. Det här hittade jag på tokmoderatens hemsida. Nu ska sanningen fram!
  Marcus sa…
  Begå brott mot utlänningslagen genom att anlita illegal arbetskraft, det gör vi (Statsminister – Fredrik Reinfeld)

  Begå narkotikabrott genom att röka marijuana, det gör vi (Finansminister – Anders Borg)

  Var aktiv förespråkare och lobbist för att blodbadet i Irak skall bli verklighet, det var vi (Utrikesminister – Carl Bildt – Irakkriget)

  Begå skattebrott genom att betala ut svarta löner på minst 68000 kr, det gör vi (Statssekreterare – Nicola Clase)

  Använd ditt riksdagskort till privata inköp, det gör vi (Migrationsminister – Tobias Billström)

  Begå skattebrott genom att anlita svart städhjälp, det gör vi (Finansminister – Anders Borg)

  Begå grova skattebrott genom att gömma din förmögenhet i skatteparadiset Jersey, det gör vi (Handelsminister – Maria Borelius)

  Betala ingen TV licens på 16 år men tacka gärna ja till jobbet som kulturminister med ansvar för SVT, det gör vi (Kulturminister – Cecilia Stegö)

  Begå skattebrott genom att anlita svart barnomsorg, det gör vi (Finansminister – Anders Borg)

  Bli miljonär på Irakkriget genom fonder och aktier i den amerikanska vapenindistrin, det blir vi (Utrikesminister – Carl Bildt)

  Begå narkotikabrott genom att röka hasch, det gör vi (Arbetsmarknadsminister – Sven Otto Littorin)

  Begå flera olika typer av brott genom svartbyggen och buggfusk, det gör vi (Handelsminister – Ewa Björling)

  Begå mutbrott och bli utredd av Sveriges Riksenhet för korruption, det gör vi (Utrikesminister – Carl Bildt)

  Begå brott mot svenskt kollektivavtal genom att använda lågavlönad hemhjälp, det gör vi (Statsminister – Fredrik Reinfeld)

  Köp en falsk magisterutbildning på internet och lägg den i din CV, det gör vi (Arbetsmarknadsminister – Sven Otto Littorin)

  Begå skattebrott genom att anlita svart arbetskraft, det gör vi; Statsminister – Fredrik Reinfeld, Finansminister – Anders Borg,Statssekreterare – Nicola Clase, Regeringförhandlare – Carl Cederschiöld, Kulturminister – Cecilia Stegö Chilò, Handelsminister – Ewa Björling, fd. Handelsminister – Maria Borelius, 67% av våra Stadssekreterare.

  Låt er statsminister gå ut offentligt med att det är citat: “acceptabelt” att begå skattebrott genom att alita svarta arbetskraft. Det gör vi!

  27/4/10 17:35

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s