Skadlig (s)ymbolpolitik!

Läste på Aftonbladet för en stund sedan om att vänsterpartierna har enats om att höja skatten för alla som tjänar över 40000 kronor i månaden före skatt samt höja skatten ytterligare för personer som tjänar över 80000 kronor per månad. Om det här nu är sant undrar jag hur det kommer kännas för människor som i dagsläget betalar 20-25 procent mer av lönen i skatt utöver kommunalskatten. För inkomståret 2010 betalar man statlig skatt och värnskatt om man tjänar över 372 100 kronor respektive 532 700 kronor per år innan skatt. Förslaget stinker symbolpolitik utan innehåll och gör mer skada än nytta eftersom det kommer sätta små- och medelstora företagare i kläm, bidra till att människor får ett mindre sug att avancera i arbetslivet och bidra till att högkvalificerade jobb försvinner i synnerhet i storstäderna. Man får heller inte glömma bort att dom stora pengarna finns inte hos människor som tjänar över 40000 kronor utan dom finns hos Sveriges låg- och medelinkomsttagare. För att finansiera och betala av alla tänkta lån som vänsterpartierna kommer gå till val på, är jag absolut säker på att dom kommer återkomma med en stor skattechock (i deras lånemanifest)  för landets låg- och medelinkomsttagare. En avtrappning av jobbskatteavdraget innebär också en avtrappning i att reformen når sin fulla potential om att skapa omkring 88000 nya jobb i Sverige.

Dessutom finns en ideologisk dimension i det hela. Jag tycker att skatterna ska sänkas ytterligare i Sverige så att människor får behålla mer kvar i plånboken varje månad och mer makt över den egna ekonomin. Ärligt talat, det är inte rimligt att människor ska skatta bort mer än hälften av sin inkomst varje månad. Enligt mig bör första anhalten vara att återupprätta principen om hälften kvar, bort med värnskatten och en höjning av gränsen för att betala statlig skatt. Kvaliteten i välfärden hänger inte ytterst på hur många kronor man betalar i skatt utan hur verksamheterna är organiserade, hur politiker i kommuner och landsting prioriterar med skattebetalarnas pengar, att man har tydliga krav på resultat och att man får mer välfärd för varje öre.

Aftonbladet, Expressen, SvD och DN

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen, Val2010 och Politik.

Annonser

2 reaktioner på ”Skadlig (s)ymbolpolitik!

  1. Ping: Återställarna. « Kent Persson (m) blogg

  2. Ja GUD vad synd det är om dem! Tur att det finns en moderatregering så att rikt folk äntligen kan få det lite bättre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s