Återgång till 80- talet med vänstern!

Det har varit en fullspäckad dag, har varit och sparkat igång MUF Stockholms mini-valrörelse och därför har jag inte kunnat skriva någonting om vänsterpartiernas gemensamma budgetmotion. En kort kommentar – Jag tycker det är lite konstigt att vänsterpartierna vill genomföra en reform som redan är genomförd, nämligen nystartsjobben för ungdomar. Mindre bra är att vänsterpartierna vill höja skatten för företag som har anställt en ung person under 26 år, införa en skatt på riskkapital, införa en skatt på vattenkraft, avskaffa ROT- och RUT (ja om man anser att ROT ska vara tillfällig då vill man avskaffa den och ingenting annat), vill införa en kilometerskatt, avskaffa barnomsorgspengen, göra det mindre lönsamt att utbilda sig genom att höja marginalskatten till 60 procent etc. Vänsterpartiernas politik är i stora drag en rejäl återgång till 1980- talet, ett decennium då skattetrycket var högt, skattebetalarnas pengar brändes på högvarv, nya sedlar pressades vilket lade grunden för krisen på 90- talet.

Hursomhaver. Jag skulle kunna skriva mycket om vänsterpartiernas gemensamma budgetmotion men överlåter det till; Kent, Thomas, Magnus, Tokmoderaten, Ankersjö, Ingerö, Erixon, Gerdau, Johan, Lars, Anna, Mary. Istället tänker jag fokusera på att ladda upp inför samtliga kampanjer runtom i Stockholmsregionen under MUF Stockholms mini-valrörelse, vi kommer fortsätta att kampanja dygnet runt under veckan. Dessutom laddar jag upp inför morgondagens tågturné!

Expressen 1,2,3,4 DN 1,2,3 SvD 1,2,3,4,5,6

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen, Val2010 och Politik.

Annonser

5 reaktioner på ”Återgång till 80- talet med vänstern!

 1. Jag ska tydligen tvingas gå med i facket…– Är man inte med i facket får man höjd skatt på 100 till 150 kronor.
  Det är smart, rimligt och rättvist, säger Mona Sahlin. VAD ÄR DET SOM ÄR RÄTTVIST din oansvariga människa som själv inte var med på många år, 1995-2006. Sluta missbruka ordet rättvist!

  Kom igen nu Alliansen, sätt fart! Jag börjar att få magsår över rödgrönas kampanj. Vi är alldeles för tysta

  /Maddie

 2. Ping: Valet 2010 handlar om framtiden « Moderata Perspektiv

 3. Det är tydligt att du inte har riktigt koll på den politiska historien. 80-talet var en period då man försökte betala tillbaka mycket av de lån som de borgerliga 76-82-regeringarna lånat upp i tron att alt skulle lösa sig med de magiska expansiva effekterna. I övrigt var det ett årtionde då vi hade välfärd för sista gången. Det som hände under slutet av 80-talet var att sossarna blev tillbakapressade av borgarna och tvingades ta mer eller mindre borgerliga beslut i enlighet med teorem som rådde i den grovt överskattade amerikanska ekonomkåren.

  Jag förstår att du hade lite problem med matten i skolan för det skattetryck som kan bli under rödgrönt styre ligger väldigt, väldigt långt ifrån 80-talet(Var du född då?). I återgång betraktat kan vi snarare se det som en återgång till 2006-2007.

 4. Menar du verkligen 80-talet? När 80-talet började var efter vad jag förstår inkomstskillnaderna i Sverige de lägsta någonsin.

  Under 80-talet började de öka igen (och nu är de de högsta någonsin). Många anser tydligen attt det berodde på att mer borgerliga värderingar började dominera politiken igen under 80-talet. Men du tror att vänstern vill tillbaka dit?

 5. Ping: De RödGröna visar, Alliansen mörkar | Högbergs Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s