Bra Wykman!

Noterar att bloggare, twittrare och vanlig media håller på att skriva för fullt om PR-båten Ship to Gaza. Jag har många tankar kring dagens händelser men en person som lyckats få ned mina tankar i skrift är Niklas Wykman via det här pressmeddelandet på Moderata ungdomsförbundets hemsida och naturligtvis via ytterligare en uppdatering på Facebook.

SvD, Expressen

// Edvin

Annonser

19 reaktioner på ”Bra Wykman!

 1. På vilket sätt är det bra???

  Ombord fanns professorer i religon, historia, nobel fredspristagare mm.

  Så du tycker att dessa människor stödjer anti-demokrati och männskliga rättigheter?

  Jag vet vilka det är som är idioter här och det är knappast bildade människor utan de som inte kan något (politiker).

  Tack och hej, nu röstar jag på ett skitparti för moderat skäms jag över…

 2. En fantastiskt intressant åsikt att hylla användandet av skarp ammunition mot civila istället för att ‘dalta’ med gummikulor. Detta är en en opinionsmässig katastrof för Israel och en mänsklig tragedi för de drabbade, men det var alltså viktigare för dig och Wykman att blod flöt. Med vänner som er behöver Israels fiender bara luta sig tillbaka och rulla tummarna.

  • Ingenjören; Läs igenom pressmeddelandet och försök att inte tro att jag har en åsikt.

   • Hmm, jag bara förutsatte att det var Wykmans uttalande
    ”Det är lättande att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig. Det är en seger för hela Gaza!”
    du länkande till, allt annat har ju lite kommit i medieskugga bakom det. Men det är trevligt att se att Wykman har vänt kappan efter vinden och åtminstone låtsas tro på människors värde.

 3. Edvin!
  Jag hoppas att du vill ha en röd-grön seger i höst annars förstår jag inte hur du kan ha sådan åsikt (kanske för att bli historisk?) För sådana komentarer sakdar borgligheten enormt. Man kan inte säja att döda människor är ok metod i dagensvästvärld. så som att man inte spekulera i fördelarna med tex förintelsen. Så går det inte att utrycka sig i demokrati år 2010.
  mvh

  • Fredrik; Har aldrig tyckt att det är ”okej” att döda och tycker inte det heller i det här fallet.

 4. Utomordentligt av Wykman! Han slog huvudet på spiken. Det är helt uppenbart att dessa skepp är en politisk provokation och idioterna får skylla sig själva. Israel har varnat dem flera gånger. Den som ger sin i leken får leken tåla, eller hur? Speciellt som de tillgrep skjutvapen och våldsamheter först. Man har rätt att försvara sig. Israel har all rätt i världen att försvara sig!

  • Ehm, ja, för man måste använda skarp ammunition? Det är ju, eeeh, förbjudet att… Eh, använda gummikulor när man kapar fartyg på internationellt vatten?

 5. Sist jag tittade på kartan så var det Israel som ockuperade Palestina och inte tvärtom. Där palestinierna är fredliga, västbanken, belönas de med att få sina byar raserade och ersatta av israeliska bosättningar. Wow, jäättekonstigt att de inte gillar det? Vilka är det som försvarar sig då, Ludde? Ockupanterna eller de ockuperade? Varför är det att försvara sig att borda skepp skjuta aktivister ute på internationellt vatten? Sånt brukar kallas piratdåd.

 6. och nu har Wykman tagit bort de två ursprungliga facebookstatusarna från sin facebooksida och därigenom marginellt förbättrat sina chanser att få sitta kvar.

  • @ingenjören: sist jag kollade, 17.05 fanns de ursprungliga statusarna kvar, man får skrolla ner. jag tycker också att du ska kolla på två filmklipp. Det första ( http://bit.ly/c2oA2i ) där det tydligt visar att Israel kontaktar sheppen och ber dem vända till hamnen för att få deras last inspekterad för att sedan bli överlämnad till Gaza. Det andra ( http://www.youtube.com/watch?v=bU12KW-XyZE&feature=youtu.be )visar hur soldaterna blir attackerade när de intar sheppet.
   Givetvis är det alltid hemskt när människor far illa ut, oavsett vem man är eller vilka åsikter man har. Dock är debatten felvinklad och det är svårt att påstå att Ship to Gaza inte provocerade.

   • De var borta ett tag, men de verkar ha kommit tillbaka nu, kanske bara en av facebooks uppdateringsbuggar. Oavsett om debatten är felvinklad eller inte måste man hata Israel extremt mycket för att, som Wykman gjorde, hävda att det som inträffade var ‘bra’. Det har skapat en enormt skadlig situation för Israel där Israel riskerar att för evigt förlora Turkiet som allierad. Om Inte Wykman hatar Israel är han med andra ord korkad bortom allt förnuft.

 7. Caroline, varför inte detta videoklipp där det visas att Israel beskjutit skeppen med tårgas och chockgranater innan de bordade skeppet? Att flera personer sårats samt en träffats i huvudet och kanske dött?

  Skulle du inte också bli arg då?

 8. Turkiet styrs numera av ett Islamistiskt parti, AKP, och deras ledare Erdogan är känd som Israelhatare. De sekulära turkarna avskyr honom, AKP och islamister däremot… Landet är alltså kluvet…

  • Exakt. Så varför i detta läget spela de anti-Israeliska krafterna i Turkiet i händerna? och Varför var Wykmans spontana åsikt att det var ‘bra’?

   • Det spelar ingen roll hur än Israel agerar, de får alltid Erdogan och AKP emot sig.
    Såg att du skrev att den främsta kritiken du riktar mot Israel är att de borde använt gummikulor. Vilket de faktiskt gjorde (tillsammans med paintball och elpistoler) men att de mötte på kraftigt våldsamt motstånd (finns filmer på det, de firar ner sig från en helikopter och det står en mobb som ger sig på soldaterna, en kastas överbord och en får ta emot slag efter slag från ganska många).
    Nu kanske du kommer och säger att jag är som Erdogan fanns tvärtom och försvarar Israel, nja, dock tycker jag ganska illa om när man försöker utnyttja ordet hjälpinsatts och maskera det till antingen en militär eller politisk operation (t.ex måla röda kors på armé transporter eller liknande). Att de skedde på internationellt vatten, kanske är en internationell nackdel, men för mig privat så vet jag att de ändå var på väg till Gaza så när de formellt slår till är mer formallia. Folket i Gaza då? Jo, hjälpen fraktas in på transporter istället (ship-to-gaza innehöll mest folk, inte så mycket nödhjälp, mindre än vad Israel ger på en vecka). Konflikten då? Jo den finns kvar men har egentligen inte så mycket med ship-to-gaza att göra, vad den egentliga problematiken är (dvs 1948-års flyktingar) utelämnas gärna i svensk media, varför vet jag inte…

   • Suck. Varför kallar du det ”kritik av Israel” det är inte en kritik av Israel, det är en kritik av hur deras befälhavare skötte situationen. Denna operation utfördes av en elitstyrka i en av världens bästa arméer. Att de klantade till situationen kan bara betyda att man var illa förbereda. Utöver gummikulor har IDF en stor mängd andra ickedödliga vapen man kan använda, förmodligen hade man dem inte tillgängliga (varför? för att man klantat sig). Att man nån dag innan hade spelat in en propagandavideo om hur välförberedda man var ställer till det ännu mer. Jag förstår inte varför ni hyllar ett fiasko. Du har rätt i att Israel hade blivit kritiserade oavsett, men att ha ihjäl 9+ medborgare från ett annat land på internationellt vatten är inte hur man vinner ett propagandakrig. Med vänner som er som hejar på misstag och hyllar inkompetens behöver Israel inga fiender. Hamas vann en propagandaseger utan att behöva lyfta ett finger och Wykman hurrar. Det är värre än fel. Det är dumhet.

 9. Per Schlingmann har justerat partiets utstrålning en aning.
  Wykman har fått undervisning. Återstår att undervisa om behovet att de båda mellanösternstaterna deklarerar varandras rätt att finnas till. Hamas kan kanske börja?

 10. Att försvara attacken mot vad som visade sig vara just en humanitär aktion och ingen vapentransport gör att jag tar avsteg från Moderater och Kristdemokrater i valet. Läskigt med såna våldsförespråkare i dagens politik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s