Sälj LKAB och mer därtill!

En kortis – Well, med tanke på att Mona Sahlin, Thomas Östros och Tomas Eneroth var emot att Alliansen sålde ett spritbolag för att betala av statsskulden så är jag inte förvånad (dock lite ledsen) över att Socialdemokraterna nu motsätter sig en börsnotering och försäljning av LKAB. Själv hoppas jag att Alliansen går till val på ytterligare ansvarsfulla försäljningar av statliga bolag i framtidsmanifestet, intäkterna bör antingen användas för att betala av på statsskulden eller delas ut till svenska folket.  SBAB står högst upp på min försäljningslista!

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen, Val2010 och Politik.

Annonser

3 reaktioner på ”Sälj LKAB och mer därtill!

 1. Ping: Tweets that mention Sälj LKAB och mer därtill! « Edvin Ala(m) 3.0 -- Topsy.com

 2. Du resonerar på lösa boliner. Rena ”spekulationer” i ordets egentliga bemärkelse, om du vet vad ordet ”spekulation” betyder. De har med ”speculum” att göra.
  Man kan påstå vad som helst bara för att man ”tycker”. Är det detta politiska beslt ska bygga på?
  Din hjärna är programmerad med en tes som är nästan religiös: ”Statligt ägande är fel, privat ägande är rätt”. Vad seda ”privatägande” betyder behöver man inte hheller reda ut.
  Du borde sätta upp en skylt i ditt arbetsrum: ”Muslimer tro på Profeten och kahg tror på Profiten”. Mr Profit är din egetliga partiledare. Men att ”ekonomi” betyder ”hushållning” (oikonomia) känner du inte till.
  Jag påstår inte att det blir bättre när politiker tar över ansvaret för ekonomin. Men vi vet villka det är. Mr Marknaden(som bestämmer sp mycket) är en mytisk figur.

 3. Och ursäkta stavfelen. Jag vill bli av med inlägget för fort.
  Den pågående offentliga debatten är så rörig att man tappar all optimism och man blir irriterad. Jag undrar vart det demokratiska förnuftet tar vägen när det bara handlar att ge motståndaren på käften, oavsett vad han står för. Alla de partipolitiskt (inte politiskt) engagerade har bara en regel: Säg emot allt vad motståndarna säger. Och, om du saknar t o m skenbara argument så ”svärta ner, svärta ner! – alltid fastnar något” (en gammal känd fras som användes av Zäta Höglund och Halmar Mehr). Ja, sossar är inte alls bättre i isin brist på etik och logik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s