Östros och Sahlin godkände svagare budgetregler

En kortis – Tänkte precis gå och lägga mig men då fick jag syn på Thomas Östros och Mona Sahlins debattartikel i DN debatt där dom föreslår stramare budgetregler inom EU och EMU. Jag har vid ett flertal tillfällen skrivit om att unionen behöver stramare budgetregler och är glad över att Socialdemokraterna backar upp Alliansen mot det tokiga förslaget om att kommissionen ska förhandsgranska medlemsländernas statsbudgetar. Dock är jag lite besviken över att Thomas Östros och Mona Sahlin inte presenterar ett enda förslag på hur budgetreglerna ska skärpas, all fokus ligger på eventuella konsekvenser för medlemsländer som bryter mot stabilitetspakten. Nu kommer vi till det roliga! Det finns två små, men viktiga, detaljer som Thomas Östros och Mona Sahlin ”glömt bort” att skriva i deras debattartikel; 1) Att Wanja Lundby-Wedin som även är Europafackets ordförande (och som sitter tillsammans med Thomas Östros och Mona Sahlin i Socialdemokraternas verkställande utskott) argumenterat för att medlemsländerna ska bryta mot stabilitetspakten. 2) Att Thomas Östros och Mona Sahlin godkände försvagningen av stabilitetspakten i EU när de var ministrar i den dåvarande Socialdemokratiska regeringen, ett godkännande som bidragit till att flera medlemsländer kört sina statsfinanser i botten.

En fråga som är relevant i sammanhanget;Vad är det gemensamma beskedet från samtliga tre vänsterpartier om starkare budgetregler i EU?

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen, Val2010 och Politik.

Annonser

2 reaktioner på ”Östros och Sahlin godkände svagare budgetregler

  1. Edvín, bra skrivet! Sanningen är att det finns inget gemensamt svar från den gröna röd-vänstern…och kommer inte heller att finnas.

  2. Ping: Vi har historiens tyngd på vår sida | Högbergs Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s