”Vi vill inte förlora makt”

Jag har vid ett flertal tillfällen skrivit att jag inte är tänd på idén om att införa en obligatorisk A-kassa eftersom att jag inte är jätteförtjust i nya obligatorier och liknande.  Det finns fler personer som inte gillar idén att införa en obligatorisk A-kassa, exempelvis Stefan Löfven, ordförande för IF Metall och Sven-Erik Österberg, arbetsmarknadspolitsik talespamp för Socialdemokraterna. Löfven gillar inte en obligatorisk A-kassa eftersom att han är rädd för att förlora sin maktposition och Sven-Erik Österberg vill inte förlora en stor bidragsgivare till Socialdemokraterna och med motståndare som dessa två herrar kommer obligatorieförespråkarna få en enkel match i valrörelsen.

SvD Brännpunkt

// Edvin

4 reaktioner på ””Vi vill inte förlora makt”

 1. ”Löfven gillar inte en obligatorisk A-kassa eftersom att han är rädd för att förlora sin maktposition”. Vet inte hur du lyckas göra den tankevurpan. Men för mig är det klart vem som är rädd att förlora sin maktposition och det är Edvin Alam och alla andra moderater.

  Jag tar fram den nya slagdängan:
  gör reinfeldt arbetslös innan du själv blir det

  • Det är ganska enkelt you see (och det har företrädare från LO och de tre vänsterpartierna sagt tidigare); De vill inte ha en obligatorisk A-kassa eftersom att de vill kunna värva medlemmar genom att locka med en A-kassa.

  • Sanningen är att mer än 90% av avgiften REDAN är obligatorisk och betalas in via arbetsgivaren som en ren procentsats lagd på bruttolönen oavsett om man är med i en A-kassa eller ej.

   Dvs den högavlönade civilingenjören betalar mångdubbelt mer än en lågavlönad metallare, varje månad, år efter år …

   Antingen är STEFAN LÖFVEN (metall) och SVEN-ERIK ÖSTERBERG (S) dåligt insatta eller så ljuger de medvetet. Allt tyder på det senare.

 2. Pingback: Därför ska Moderater rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet 2010 « Emil Isberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s