Det är klart att du ska kryssa Linda Norberg!

Jag har tidigare skrivit om Linda Norberg (valkrets Nacka Västra) på bloggen. Hon var lite av en mentor och förebild för mig när jag engagerade mig i kommunpolitiken i Sollentuna. Och man kan säga att jag är som en nagel i ögat på henne när jag märker att hon inte har under en längre tid. För några månader sedan blev hon vald till ordförande i utbildningsnämnden i den underbara kommunen Nacka. Hennes främsta mål är att alla elever i Nack,  från förskola till vuxenutbildningen, ska få världens bästa utbildning och att fler elever ska klara av målen i grund- och gymnasieskolan. Tänkte ta och ge henne lite pluspoäng eftersom att hon har börjat blogga lite oftare efter semestern. Igår skrev hon två klockrena blogginlägg. Den första handlade om barnomsorg under obekväm arbetstid (vilket erbjuds i Nacka) och den andra där hon kommenterade Folkpartiets plakatpolitiksförslag om att förbjuda Niquab.

En liten upprepning om vad jag tycker om Linda: Hon är en person med stark integritet och vågar ryta till mot det egna partiet när det behövs. Ett exempel är när hon reserverade sig mot beslutet att skicka skattebetalarnas pengar till stiftelsen Baltic Sea. (läs:här). Ovanpå detta driver hon bra Moderat politik, har en stadig politisk kompass och vågar öppna upp dörrar som tidigare varit låsta inom Moderaterna genom att tänka i nya banor. Dessutom visar hon stor respekt för hennes kollegor som har en annorlunda uppfattning, vilket dessvärre är en bristvara runtom i politiken.För min utveckling inom lokalpolitiken är Linda Norberg något av en förebild. En mentor. När jag blev vald till att företräda Moderaterna i Integrations- och demokratinämnden och Kultur- och fritidsnämnden hade jag väldigt svårt att hitta en balans mellan att företräda Moderaterna i Sollentuna och kunna påverka innehållet i politiken. Vi är alla individer och har annorlunda uppfattningar i olika frågor. Ett tips som jag fick av Linda Norberg under 2007 var att vara konsekventtydlig och ärlig i mina ställningstaganden. Om du velar fram och tillbaka i frågor av samma karaktär i sista minuten, inte berättar du har en annorlunda uppfattning från början och inte vågar stå fast vid dina beslut, kommer ditt förtroende att sjunka hos väljarna och dina kollegor. Om du i efterhand anser att du har fattat fel beslut i en fråga, bör du vara ärlig om detta istället för att ta fram sopkvasten. Jag har använt mig utav tipsen under dom senaste åren i kommunpolitiken och det har gått bra. Ibland har jag vunnit stöd för mina åsikter och ibland är det någon annan som har lyckats vinna stöd för sin linje. Skillnaden är att det inte blir några ”hard feelings” på ett personligt plan när sammanträdet är över eftersom att man respekterar varandras olikheter.

Om du vill ha en politiker i Nacka kommunfullmäktige som ger mer makt åt dig och som aktivt visar ledarskap, bör du kryssa Linda Norberg den 19 september 2010.

// Edvin

Annonser

En reaktion på ”Det är klart att du ska kryssa Linda Norberg!

  1. Ping: Tweets that mention Det är klart att du ska kryssa Linda Norberg! « Edvin Ala(m) 3.0 -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s