Stackars Bagdad Baylan

En intensiv vecka fylld med jobb – kampanj – jobb och valupptakt sätter verkligen sina spår. Har tillbringat dagen med att slöa framför Facebook samt läsa lite nyheter. Förutom Jan Björklunds förslag på en skolmiljard för att förbättra elevhälsan presenterade Socialdemokraterna klockan 11:00 en så kallad granskningskampanj. Enligt Socialdemokraterna har inte vi uppfyllt våra vallöften trots att verkligheten är annorlunda. Så kan det gå när man stoppar huvudet i baken och låtsas som att det inte regnar.

Dagens desperata utspel från Bagdad Baylan visar att Socialdemokraterna är ett parti i kris som pressas inom det egna samarbetet, av LO och hela Alliansen. Under de senaste veckorna har olika S-företrädare försökt hoppa på och kasta skit mot Alliansen i hopp om att vinna förtroende hos väljarna. Dock utan framgång. S-företrädare har försökt att hoppa på våra alliansvänner (nu är det uppenbarligen Moderaternas tur), Mona Sahlin har försökt göra SD till en valfråga genom att slänga partiet i knäna på Alliansen, NetRoots har spridit felaktig information om Alliansens reformarbetgrupper, Östros flip-floppat om C-förslaget kring Vattenfall, Bagdad Bob har spridit dynga om försäljningarna kring de statliga bolagen etc. Listan kan göras längre ifall man täcker in hela mandatperioden. Men Bagdad Baylan missar något viktigt. Han underskattar väljarnas förmåga att kritiskt granska de politiska partierna. Väljarna inser att Bagdad Baylan hellre prioriterar att förvanska Moderaternas och Alliansens politik än att komma med lösningar på olika samhällsproblem.

SvD DN

// Edvin

Annonser

4 reaktioner på ”Stackars Bagdad Baylan

 1. Jag fick inte 1000 kronor mer på kontot varje månad, vilket M utlovade (http://www.moderat.se/MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=8dbd5081-e56e-43bf-9fd1-0c8fe0fbe9ab). Det finns inte en chans att jag röstar på S (vilket inkluderar att rösta på V eller MP) bara för det. Men jag litar inte heller för en sekund på vallöften. Och M röstar jag inte på (vilket inkluderar röster på övriga allianspartier) så länge partiet sätter en så skrämmande rättsfientlig människa som Ask på en så viktig post som justitieministerposten.

  Hur ställer du dig till valaffischens löfte ovan? Är det ett löfte, eller ska vi som väljare se affischerna som ”visioner” (= saker som sägs för att de låter bra men som inte nödvändigtvis behöver ha något att göra med den politik partiet tänker föra)?

 2. Hur kan man göra samma sak som Alliansen i en diskussion och påstå sig vara ett alternativ?
  Samma långtidsarbetslösa äldre är lika arbetslösa i dag som 2006. Men inte nämns från något block att dessa inte räknas när det ev gavs ett vallöfte om 1000 kr mer i månaden. Segregation är inte ett tecken som präglar enbart Alliansen utan lika mycket det rödröna blocket. Det finns för många inget alternativ därför finns bara blankröst i valet som alternativ.

 3. Jag tillhör den lilla skaran människor som faktiskt har ett jobb att gå till på dagarna. I mitt fall har jag fått betydligt mer än 1000 kr mer i plånboken varje månad.

  Vänta nu – det var kanske inte en liten grupp det handlar om ? Det kanske är den största gruppen i samhället som faktiskt jobbar ?

  Jag är en vanlig löntagare med fyra barn, katter, hus i förorten och två bilar. Jag utgår från att det finns ganska många i min situation.
  Jag har bara konstatera att jag aldrig har tjänat så mycket pengar som under 2009 – skitåret! Har jag stoppat pengarna på bankkontot ?
  Nej – jag har byggt ut, renoverat, rest på semester och köpt ny bil. Kanske många i min situation har gjort samma sak ? Kanske en anledning till att det faktiskt har snurrat på ganska bra i Sveriges ekonomi ?
  Jag är inte nationalekonom, men jag tror att det har funkat.

  Jag fattar inte heller hur Bagdad-Bob Baylan kan påstå att Alliansen inte har levererat. Karln måste ju ha bott i Nordkorea under den senaste mandatperioden.

 4. Ping: Tweets that mention Stackars Bagdad Baylan « Edvin Ala(m) 3.0 -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s