Bagdad Baylan fortsätter

Noterar att Socialdemokraternas förvanskning av Moderaterna och Alliansens politik håller på att falla samman framför öppen ridå. Bagdad Baylan-linjen håller inte. Idag hadlade det om sjukvården generellt och vårdval Stockholm och sjukvårdsköer i synnerhet. Ylva Johansson hävdade att de ”vårdtunga” patientgrupperna har fått det sämre med Vårdval Stockholm och hänvisade till en KI-rapport. Men, nu kommer vi till det intressanta, Clas Rehnberg som är docent på KI och medförfattare till rapporten hävdar att Socialdemokraternas påståenden om Vårdval Stockholm inte stämmer. Slutsatsen från rapporten är att vården i Stockholm, efter Vårdval Stockholm sjösattes, har blivit mer effektiv och rättvis. När det gäller vårdköerna så slirar Socialdemokraterna på sanningen. De hävdar att vårdköerna har ökat med 2006 personer mellan maj 2006-2010. Grejen är den att SKL ändrade urvalet av vilka patientgrupper som ingår i statistiken 2007 och därför går det inte att jämföra siffror från 2006 med 2010. Smisk på fingrarna Ylva Johansson! Något man kan säga – som även 9 av 12 S-landstingsråd backar upp – är att Alliansens kömiljard har hjälpt till att minska köerna i sjukvården.

Jobbigt läge för Socialdemokraterna…

DN

// Edvin

Annonser

3 reaktioner på ”Bagdad Baylan fortsätter

  1. Rapporten från KI är full av beskrivningar av begränsningar av undersökningen av de ”vårdtunga”. Man har undersökt en grupp patienter med diagnoser som är vanliga i slutenvården, trots att man undersökt primärvårdspatienter. Sedan har man lagt till två vanliga diagnoser till från primärvården men inte ens rapportförfattarna säjer att de har fångat alla multisjuka eller vårdtunga patienter. Således är detta inte fullständigt undersökt.

  2. Och ”Bagdad Baylan”..? Lågvattenmärke.

  3. Men Maud Olofsson som talade om en ökning av sysselsättningen, varav ungefär fyra femtedelar hade skett innan Alliansen tillträdde? Är det inget för dig att angripa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s