Jämtin och Batljan slår in öppna dörrar!

Känns riktigt skönt att vara tillbaka på jobbet! Den där lilla överaskningen som jag tänkte presentera idag skjuter jag upp till ett senare tillfälle. Allt är mer eller mindre redan klappat och klart men håller materialet på kylning tills vidare. Vaknade till valrörelsens hittills roligaste debattartikel, nämligen Ilja Batljan och Carin Jämtins. De föreslår att man bland annat bör införa butlerliknande tjänster i kollektivtrafiken.

(KONSTPAUS)

För det första så slår Socialdemokraterna in öppna dörrar. Tack vare Alliansen i Stockholms läns landsting har SL redan påbörjat ett arbete med att införa ”Mötesplats SL” vid åtta tunnelbanestationer runtom i Stockholms län. Den första är redan invigd vid Östermalmstorg. Under mandatperioden 2002-2006 föreslog Alliansen att man borde införa SL gallerior runtom i kollektivtrafiken men förslaget totalsågades av Socialdemokraterna. Finns dessutom kemtvätt och andra servicetjänster runtom i kollektivtrafiken i dagsläget. För det andra står hela Stockholmsregionen + ytterligare kommuner i Mälardalen bakom Stockholmsöverenskommelsen där vi gemensamt tar ansvar för att utveckla hela infrastrukturen med satsningar på vägar och spår. Detta för att bland annat göra det enklare för människor att åka mellan olika orter. Socialdemokraterna får gärna joina Alliansen om dessa satsningar istället för att ställa vägar mot spår + föreslå förseningar av viktiga satsningar till 2012. För det tredje så har Alliansen genomfört en valfrihetsreform inom barnomsorgen genom införandet av barnomsorgspengen. I förra veckan öppnade även Sten Nordin möjligheten att ha dagis på större arbetsplatser. Vad vill Socialdemokraterna? Jo de vill avakaffa barnomsorgspengen. 

Socialdemokraterna gör allting komplicerat. Istället för att ge mer frihet till människor vill de ta in så mycket makt som möjligt för att sedan portionera ut saker och ting i små mängder. Here is a thought – Öka valfriheten! På så sätt slipper människor huvudvärk.

CGW, CES, AKB

SvD , Ledarbloggen, Aftonbladet, Expressen

// Edvin

Annonser

6 reaktioner på ”Jämtin och Batljan slår in öppna dörrar!

  1. Ping: Tweets that mention Jämtin och Batljan slår in öppna dörrar! « Edvin Ala(m) 3.0 -- Topsy.com

  2. Ping: Jag bara undrar, hur i hela världen tänkte sossarna nu? « Kent Persson (m) blogg

  3. Ping: Sanningen om samhället – 2010-08-16 EM

  4. Ping: Är all uppmärksamhet bra uppmärksamhet? « No size fits all

  5. Ping: Din butler i tunnelbanan. |

  6. Ping: Sanningen om samhället – 2010-08-17 FM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s