Alliansfritt skjuter sig själva i foten.. IGEN!

Sitter på ett tåg ned till Malmö. Är fortfarande förkyld men mår mycket bättre än vad jag gjorde i måndags! Tidigare idag presenterade Alliansen vår gemensamma jobbmanifest. Jag kommer inte gå in så mycket i själva manifestet utan snarare in på den nya taktiken från vänstern, i synnerhet från NetRootshåll. Noterade att Alliansfritt Sverige skrev att Alliansen inte har någonting nytt för att minska ungdomsarbetslösheten. Det fick mig  att bli fundersam. Så jag gick in på valmanifestet och naturligtvis PM:et som släppets igår för att dubbelkolla.

Det här är vad jag hittade:

  • Lärlingsprovanställning införs.
  • Folkhögskolesatsningen till stöd för dem som behöver mer av grundläggandeutbildning för att förbättra sina möjligheter på arbetsmarknaden förlängs medett år och utvidgas till samtliga arbetslösa ungdomar under 25 år.
  • Ungdomar mellan 20-24 år som senast 1/7 2010 lämnat grund- eller gymnasieskolan utan fullständiga betyg och som är inskriva i någon av garantierna från 2011 ska kunna beviljas det s.k. högre studiebidraget, för att de ska kunna komplettera sina betyg vid komvux.
  • Kvalificeringstiden i jobbgarantin för ungdomar förändras genom att ungdomar ska kunna kvalificera sig till garantin genom att under totalt tre månader under en ramtid om fyra månader ha varit arbetslös och anmäld som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen.
  • Arbetsförmedlingen tillförs ytterligare resurser för att kunna bibehålla kvaliteten i verksamheten.
  • En särskild arbetsrättslig reglering för gymnasielärlingar införs.
  • Lägre moms på restaurang- och cateringtjänster

Det är en smart taktik att medvetet mörka delar av Alliansens politik för att gå ut och klaga. Sätter större press på oss inom Alliansen att berätta om vad vi vill göra gemensamt under nästa mandatperiod. Björn och gänget på Alliansfritt är inte dumma utan gör sin research ganska noga. Med betoning på ganska. Dessutom ger den nya taktiken vänstern utrymme att lansera förslag som redan har blivit genomförda – av Alliansen. Som exempelvis att förbättra servicen i kollektivtrafiken, införa jourbilar för barn inom sjukvården och införa ungdomsavdrag. Bara för att nämna ett par exempel.

// Edvin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s