Vilka utomparlamentariska grupper är det du syftar på Lars Ohly?

Är äntligen hemma efter en lång men rolig dag. Har hunnit prata och kramas tillsammans med vänner om det fantastiska resultatet som Moderaterna och Alliansen fick under gårdagen. Det har varit väldigt mycket snack om SD och det parlamentariska läget i sfären idag. Jag är glad över att Fredrik Reinfeldt igår återigen tydliggjorde att Moderaterna inte tänker samarbeta med SD i riksdagen. Något som jag även hoppas på är att Maria Wetterstrand och Peter Eriksson kliver ur sandlådan och tar ansvar för att hitta en långsiktig lösning för mandatperioden. Den statsfinansiella krisen är fort en realitet i Europa och om vi har en svag regering på hemmaplan så kommer det bli svårt att fatta beslut.

Över till Vänsterpartiet – Lars Ohly var arg över att SD kom in i riksdagen och var extra arg över att han tillsammans med Sahlin, Wetterstrand och Eriksson inte fick ett mandat att företräda Sverige. Jag är väldigt förvånad över att ingen frågat Lars Ohly vilka utomparlamentariska grupper i Sverige som han vill bilda allianser med under den kommande mandatperioden. Det är ganska anmärkningsvärt. Jag anser att Alliansen + S och MP ska kräva Lars Ohly att berätta vilka grupper han vill ingå i en allians med under mandatperioden. Kommer Lars Ohly och Vänsterpartiet samarbeta med den militanta extremvänstern? Om svaret är ja så är Lars Ohly och vänsterpartiet ett hot mot demokratin och människors mänskliga fri- och rättigheter.

// Edvin

3 reaktioner på ”Vilka utomparlamentariska grupper är det du syftar på Lars Ohly?

  1. Pingback: Vad gör vi nu då? « No size fits all

  2. Sedan när är ”utomparlamentariskt arbete” synonymt med ”AFA”? Utomparlamentariskt arbete innebär såklart gräsrotsarbete i form av studiecirklar, arbete med Folkets Hus, fackligt arbete, antirasistiskt kampanjande utan V som avsändare, etc. Sluta hitta på saker.

  3. Pingback: 62 mkr till våldsbejakande extremism « Varjager's Weblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s