En gemensam idèfabrik inom Alliansen?

Det finns en del alliansvänner som undrar vad de ska göra nu när valrörelsen är över. Mitt första tips är att ta det lugnt och återgå till vardagen. Umgås med vänner och bekanta som inte har någon koppling till partipolitiken. Lite detox är aldrig fel. Men. Sedan har vi en ganska osäker men fullspäckad mandatperiod framför oss. Den är osäker eftersom vi inte vet hur den statsfinansiella krisen i Europa kommer utvecklas men den kommer vara fullspäckad eftersom att det finns flera reformer att beta av från jobbmanifestet.

Ett annat sätt att lösa tristessen är att börja skissa upp planerna på en stark idéfabrik vid sidan av Alliansen. En organisation som är byggd av sympatisörer och som klarar av att presentera förslag och idéer på framtida reformförslag. Under valrörelsen 2006 och 2010 har broarna mellan allianspartierna stärkts, inte bara på partiledarnivå eller i riksdagen men även på gräsrotsnivå. Det finns ett starkt engagemang för Alliansen runtom i hela Sverige men i synnerhet på gräsrotsnivå. Tankar och idéer utbyts i stort sett dagligen i sociala medier såväl som på kampanjer och andra gemensamma events. Otroligt roligt men framförallt uppfriskande! Jag tycker att man bör vårda engagemanget genom att antingen bygga en idéfabrik underifrån eller skapa gemensamma arenor där idéer och tankar kan tuggas igenom för att möjligtvis bli framtida reformförslag. Tankarna om en idéfabrik samt gemensamma arenor har diskuterats under de senaste åren. I think It’s worth a shot! Vad tycker ni?

// Edvin

Annonser

5 reaktioner på ”En gemensam idèfabrik inom Alliansen?

 1. Tycker är en utmärkt idé. Jag vill gärna vara med, kan säkert tillföra en hel del. Hoppas att vi snart hittar en form att köra igång. Vi har ju dessutom snappat upp en hel del under valrörelsen. Kunskap är en färskvara därför måste det tas hand om här och nu.
  Hälsningar Judit

 2. Ping: Hur ser Alliansens framtid ut? « Kent Persson (m) blogg

 3. Ping: Det nya borgerliga uppdraget? « Edvin Ala(m) 3.0

 4. …den nuvarande kriminella regeringen har ju många idéer på gång redan…iaf om man får tro denne herre…hehe…mkt intressant läsning:

  http://corruptio.blog.com/

  …om det bara är ett uns av sanning i det han skriver, så borde hela regeringen avgå!

 5. Just det. Precis…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s