När ledarskribenter leker dumma…

Har följt nya stormen i det stora vattenglaset som kvällspressen och oppositionen har hakat upp sig på under de senaste två dagarna. För er som följer mig på Twitter och Facebook så vet ni att jag backar upp Sofia Arkelsten, det gör förövrigt ett stort gäng engagerade medlemmar i Moderaterna men också tvärs över partigränserna inom Alliansen. Enligt en opinionsundersökning har Sofia Arkelsten ett starkt stöd bland väljarna. Johan Hedin och Magnus Andersson har skrivit kloka blogginlägg om drevet som kvällspressen dragit igång och som oppositionen försöker hålla uppe på dagordningen.

Det som är mest patetiskt av allt i drevet är att åsiktspoliserna Lena Melin, Johannes Forsberg, Karin Pettersson och Henrik Berggren som försöker leka som tredje statsmaktens hjältar. Come on guys. Don’t even try. It’s pathetic. Ni om några (som minglat med politiker, tjänstemän och företrädare för näringslivet och diverse organisationer år in och år ut) vet om att riksdagsledamöter bjuds in till seminarier där arrangörer står en del eller för hela kostnaden. Min gissning är att anledningen till att ni havererar kring detta är dels för att ni vill kunna sälja nummer för att göra skäl för lönen men också för att för att ni har egna agendor. Lena, du försöker göra en comeback efter de pinsamma försöken att sätta dit Sven Otto Littorin. Karin Pettersson du har ett färsk förflutet som nära medarbetare åt Mona Sahlin och försöker uppenbarligen ge igen efter den tunga valförlusten. Johannes Forsberg, du gillar inte internationella företag och det syntes tydligt på Nyhetsmorgon. Hade det hela handlat om Greenpeace eller organisation som du tycker är bra hade du inte skrivit ett ord om saken. Och Henrik Berggren… Eh. Jag måste erkänna att jag inte hört talats om dig men det beror nog på att jag knappt läser DN längre. Gärna en diskussion om hur man ska förhålla sig som riksdagsledamot och dylikt men göm er inte bakom era pressleg för att framhäva er själva som moralens väktare.

Uppdatering: Och om några av er tycker att Sofia Arkelsten borde avgå kommer det bli riktigt intressant att läsa om era avgångskrav kring personerna som ingick i den här undersökningen.

// Edvin

Annonser

4 reaktioner på ”När ledarskribenter leker dumma…

  1. Ping: Tweets that mention När ledarskribenter leker dumma… « Edvin Ala(m) 3.0 -- Topsy.com

  2. Ping: Lena Sommerstad kastar sten i glashus « Lotta Olsson (m) Blogg

  3. Det är allt riktigt gott med gratis, eller hur Edvin? Snart är du där själv ska du se, och får bli försörjd av mina skattepengar:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s