Skandal om TV-licenspengar finansierat jordenruntresa!

Noterar att det är många som är upprörda över SVT:s nya serie ”Ung och Bortskämd”. Just to clarify så bryr jag mig inte om hur curlingföräldrarna behandlar deras barn, det är deras familjeliv och jag tänker inte som utomstående lägga mig i och komma med åsikter. Däremot är jag sne på SVT.  Om det nu är så att SVT använt licenspengar (som människor tvingas betala) för boende, veckopeng och jordenruntresa så är det en skandal eftersom att det verkligen inte hamnar i ramen för public service-uppdraget. Dessutom är det slöseri med människors pengar som hade kunnat användas till bättre saker, antingen i form av sänkt avgift eller en kvalitetssatsning i befintliga program såsom Uppdrag Granskning, Aktuellt, Debatt, Agenda, Dokument utifrån etc. Eva Hamilton har en del att förklara!

Aftonbladet 1, Aftonbladet 2, Expressen

// Edvin

Annonser

4 reaktioner på ”Skandal om TV-licenspengar finansierat jordenruntresa!

 1. Alltså är du allvarlig? Menar du verkligen att tv-licenspengarna går till SVT:s budget för produktion av alla program? Det kan du inte mena.

  Det kostar att göra tv-program. Det är inte första gången SVT har ett program där man kan vinna något.

 2. Hej!

  Håller verkligen inte med om din analys. Tycker det är ett ytterst relevant och viktigt samhällsproblem som tas upp i ”Ung & Bortskämd”. Det är löjligt att påstå att detta endast är en fråga för dessa familjer. Vad kommer hända när alla curlingbarnen ska ut och jobba på riktigt? Det kommer bli fullständig katastrof. Det kommer inte ens vara nära att de kan leva upp till de allt högre kraven på arbetsmarknaden. Detta curlande måste få ett stopp omedelbart. Programmet visar på ett tydligt sätt hur destruktivt det är. Ifall licenspengar gått till en resa tycker jag är av mindre betydelse. Knappast det dyraste programmet som SVT satsat på. Jämför med t.ex. Riket och Robinson.

  /Tomas

  PS. Läs min debattartikel ”Vad är nytt med de Nya Moderaterna?” på Sourze.se: http://www.sourze.se/Vad_%C3%A4r_nytt_med_de_Nya_Moderaterna_10724666.asp DS.

 3. Och om reklamfinansierade tevkanalen TV 47 hade det varit OK?

  Själv måste jag säga att programmet är det bästa på åratal. Mina tonårskids har väl alltid fixat hemmajoobet – kanske inte utan knorr. Efter programmet åkte soporna ut – utan påminnelse.

  Typ – hur kallar du det; ”Lokal arbetslinje för ungdomar”…

 4. Överhuvudtaget håller man sig inte till en verklig public service. Nyhetsprogram, hög kvalitativa och okommersiella dokumentärer, teaterföreställningar, filmer som inte sänds på privata kanaler, ody., är vad jag skulle förvänta mig. Att lägga pengar på tex såpoperor, game shows, m.m., det låter inte rättfärdiga sig som public service, då dessa sänds på andra kanaler utan att det kostar tittarna ett öre i licenspengar.

  Den verkliga orsaken är naturligtvis en annan: SVT vill maximera tittarsiffrorna—och saknar ett budgetmässigt ansvarstagande, eftersom de får spela med andras pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s