Det nya borgerliga uppdraget?

Eftersom att jag har chillat på bloggfronten under den senaste tiden har jag inte hunnit engagera mig i större politiska bloggdiskussioner. Noterar att PJ efterlyser det nya borgerliga uppdraget och tänkte därför maila blogginlägget ”En gemensam idéfabrik inom Allianen” till honom. Det finns ett oerhört starkt engagemang för Alliansen runtom i hela Sverige men i synnerhet på gräsrotsnivå. Tankar och idéer utbyts i stort sett dagligen i sociala medier såväl som på kampanjer och andra gemensamma events. För oss som tillhör gräsrötterna inom Alliansen finns det nästan inga partigränser kvar. Vi är engagerade borgerliga sympatisörer som delar samma grundläggande värderingar men som har en massa olika idéer. Dock krävs det att vi har en gemensam arena där idéer och funderingar kring alla möjliga frågor kan komma fram.

// Edvin

Annonser

2 reaktioner på ”Det nya borgerliga uppdraget?

  1. Tycker inte denna syn på alliansens gräsrötter stämmer väl överrens överallt. Framför allt C har lokala medlemmar som hellre skulle vilja samarbeta med S, ensamt eller tillsammans med t ex Fp och Mp. Det har blivit en lite tråkig polarisering av partierna. Även om jag är alliansanhängare vill jag inte se en ”amerikanisering” av Sverige med två partier. Även politiken mår bra med lite mångfald.

    • Hej Martin! Du har naturligtvis rätt, i en del kommuner och landsting samarbetar inte de borgerliga partierna tillsammans men det finns ett oerhört starkt engagemang för Alliansen (och då menar jag på nationell nivå) bland gräsrötterna. Vi är många, i synnerhet inom ungdomsförbunden, som har arbetat tillsammans i flera frågor (ex: integritet, integration, arbetsmarknad) för att få gehör inom samtliga allianspartier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s