Stå upp för våra värderingar!

Sverige står inför ett vägval efter explosionerna i Stockholm. Antingen så rullar man ut övervakningsstaten big time med ytterligare lagstiftning som kränker enskilda individers integritet samt mänskliga rättigheter eller så säger vi (hela samhället) ifrån och står upp för våra liberala och demokratiska värderingar.

Under den närmsta tiden kommer många att spekulera om gårdagens explosioner. Det kommer säkerligen finnas olika grupper kommer försöka använda händelserna för egna syften istället för att värna om allmänintresset. En del kommer använda händelserna till att försöka härska mot människor från andra länder, några kommer hävda att vi inte är ”trygga” nog och så kommer några uppmana till liknande hemska dåd.

Jag tycker att det är dagar som dessa som vi måste stå upp för våra liberala och demokratiska värderingar mot alla tokstollar, religiösa och politiska extremister och krafter som via våld, hot och skrämseltaktik vill skada enskilda individer, våra idéer och värderingar. Dessa värderingar och idéer måste vi stå upp för varenda dag. Jag håller med om att det inte är lätt men alternativet är att låta rädslan ta över vid rodret. Rädsla leder till misstänksamhet och inskränkthet vilket i sin tur leder till en stor nedmontering av det öppna svenska samhället som vi alla älskar. Låter corny men om vi agerar utifrån rädsla så vinner extremisterna.

DN1, DN2, SvD, EX, DN3, SvD2

// Edvin

Annonser

8 reaktioner på ”Stå upp för våra värderingar!

 1. Hej!
  De grundläggande övergrepp som Sveige utövat mot andra icke Svenskar är så djupa och förnedrande som tyvär kommer att tvingar fram många avyttringar-
  Systemet har tappat kontakten med verkligheten, Fysisk avrättning är avskaffad men förnedra människor till psykiska vrak uppdaterats med stor fin och skiklighet.
  Det är frågan om systemet har styrka att utan men och kosmetiska ingrepp ,gå till läggen och rättar till övergreppen, överhuvudtaget om det är möjlig.
  Välbetald okunniga kosulter matar systemets ruttna inre organ med felaktiga råd, och staten med social våld håller arbetande individer utanför, Som svensk och utlänning borde alla utan fördomar med hjärtat och intellektet inse bristerna och ansträngasig för förbättringar.
  Rotskotten av socialfasismen i form av en rutten socialdemokratiska tradition grävt så djupa sår i folksjälen, herraar och damer i blodröda kostym o klänningar agerar som i ett helt annan planet än det jordnära ,kalla norden.
  Liberalism och marknaden bryr sig mest om tillväxten och miss o föbruk av
  stimulentia,spirit, spel,och frogor som -isolering, mobbnig, utanförskap, väld, och de kvalitativa livsfrågor är inte perioterad.
  En tilfällig köpråd med någon form av uppiggande inslag,: film, musik, mat ,sex, sprit,….
  skall tifredställa medborgarna och tal om något annat betraktas som förräderi.
  Vart är vi på väg med vår för förenklade virtuella värld av verkligheten, kan vi se varandra som människor eller enkom som verktyg för tillfälliga njutningar.
  Varje människa borde i den vacker lång kungliga landet se över sitt hus och frågar sig : hur kunde de kasrera oss så lätt att vi inte reagerar på något annat än en pålägg på lönen? Finns det inga andra inslag i livet mer än sex o spel som vi borde mobiliserar oss för? Vad är skillnaden mellan växt-djur och människoliv?

 2. Frågan är ju om NI tänker stå upp för våra värderingar? Får jag fråga om DU har samma värderingar som jag? Antagligen inte, jag anser att ni sålt ut detta land å det grövsta. Tidigare räckte det att exkludera socialister ur sin bekantskapskrets, nu får man ju även välja bort er liberaler från den möjliga umgängeskretsen då ni inte har ett enda rätt i dessa frågor!

 3. Johan Byegårds hjältar sprängde sig som ofta förut för tidigt, denna dag i Stockholm. Synd attt hans barn inte var närvarande. Nu kommer hans namn klinga i alla västvärldens kontraterroristmailboxar.

 4. Hur frekvent skall självmordsbombningar vara innan du själv säger stopp till invandringen?

  Kommer du fortsätta förespråka massinvandring även om vi får ett dåd varje dag? Om så är fallet är det uppenbart att du saknar självbevarelsedrift.

  Alla invandrare är inte självmordsbombare nej, men det är det knappast heller någon som påstår. Vad människor däremot påstår är att vi hade inte haft självmordsdåd utan invandring.

 5. ‘Låter corny’…?

  Det tycker jag inte. Skönt med en vettig moderat röst till.

 6. Ping: Tweets that mention Stå upp för våra värderingar! « Edvin Ala(m) 3.0 -- Topsy.com

 7. Ping: Vår övertygelse om öppenhet och demokrati är det som kan besegra terrorn | Kent Persson (m) blogg

 8. Ping: Dags att försvara liberalismen! | Politiker, fotograf och människa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s